22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 92-78: Είχε τον αρχηγό του, «φωνάζουν» τα προβλήματα (vids+pics)

Ο Παναθηναϊκός είδε και τον Ιωνικό να εκθέτει τις αδυναμίες του και να τον προβληματίζει, αλλά στο τέλος η πολύ καλή ημέρα του αρχηγού του, Ιωάννη Παπαπέτρου, έπαιξε το ρόλο της στο να νικήσει άνετα με 92-78, κάνοντας μάλιστα... σεφτέ στην Basket League και ελπίζοντας πως θα αρχίσει ένα σερί νικών, μετά το διασυρμό στη Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να... καθαρίσει νωρίς, με την περιφέρειά του να δίνει το σύνθημα και τον Φλόιντ να παίρνει «μάχες» χαμηλά (10-2 στο 3'). Ο Τζέρμαν, όμως, δεν άφησε τους «πράσινους» να βρουν την ησυχία τους, κρατώντας όρθιο τον Ιωνικό, που αξιοποίησε ιδιαίτερα την είσοδο του Καββαδά στο παρκέ με τους δικούς του ψηλούς, ενώ έκλεψε και μπάλες για να βρει λύσεις στο ανοικτό γήπεδο, κλείνοντας σχεδόν την ψαλίδα (17-13).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να «πατάνε» στον Καββαδά και με τρίποντο του Γκιουζέλη ισοφάρισαν το ματς (19-19 στο 13'). Σε εκείνο το σημείο, το ευχάριστο νέο ήρθε για τον Πρίφτη από τις λύσεις του Μαντζούκα για ένα σερί 7-0, που κράτησε στο «τιμόνι» την ομάδα του, αν και την ίδια στιγμή ο Τζέρμαν παρέμενε απολαυστικός και ασταμάτητος, διατηρώντας πολύ κοντά στο σκορ τον Ιωνικό παρά το χαμηλό του σκορ επιθετικά, με το ημίχρονο να κλείνει από ένα εξαιρετικό κάρφωμα του Φλόιντ σε alley oop με τον Νέντοβιτς (41-35).

Το «τριφύλλι» έκανε ένα ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο παρόμοιο με εκείνο της αρχής του ματς και, με τον Ουάιτ να δίνει επιτέλους μια οντότητα στη ρακέτα και τον Παπαπέτρου να τον στηρίζει, έμοιαζε επιτέλους να ξεμακραίνει (58-48 στο 23'). Ο Σεγκούρα, στην άλλη πλευρά, αποφάσισε να παίξει μόνο με Έλληνες και, πράγματι, αξιοποίησε τον ενθουσιασμό τους, για να γυρίσει και πάλι ο Ιωνικός στη διεκδίκηση του ματς. Κολοβέρος και Αθηναίου σκόραραν και σέρβιραν στον Γόντικα, που δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα και η ομάδα τους πλησίασε πάλι, με ένα ανάποδο λέι απ του Μοούρτου να την έχει μόλις στο -4 (63-59).

Οι Ουάιτ και Παπαπέτρου συνέχισαν από εκεί, που είχαν σταματήσει στις αρχές της τρίτης περιόδου και έδωσαν άλλη μια «ώθηση» στον Παναθηναϊκό, ώστε να φτάσει ξανά σε διψήφια διαφορά και να έχει σαφώς το πάνω χέρι (75-63 στο 34'). Ο αρχηγός συνέχισε δυναμικά και «κλείδωσε» επί της ουσίας το ματς, με τον Ιωνικό να βλέπει να του στοιχίζει το πρώτο μισό του δεκαλέπτου και τελικά την... κατηφόρα να έρχεται, για να κάνει το «σεφτέ» του ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, με το πιο αξιοσημείωτο γεγονός να είναι στο τέλος η είσοδος του ταλαντούχου Νεοκλή Αβδάλα (92-78).

Δεκάλεπτα: 17-13, 41-35, 63-59, 92-78

ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκείνος, που «καθάρισε» στο τέλος το ματς, έχοντας συμπαραστάτη τον Οκάρο Ουάιτ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε πιο σταθερή απόδοση και τελείωσε με 19 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε πέντε παραπάνω κατοχές (9-8 επιθετικά ριμπάουντ και 15-19 λάθη), μαζί με ελαφρώς καλύτερο ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς (32/64-27/62), κάτι που εξηγεί τη διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ