23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις: Στη σκιά της Όμικρον… (vids)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ κάτω από τη σκιά του κορωνοϊού και με την Ευρωλίγκα να του αρνείται την αναβολή του αγώνα, με τους «πράσινους» όμως να ψάχνουν μια νίκη υπερηφάνειας βάσει των συνθηκών.

Η Ευρωλίγκα κατάφερε και αυτό. Στερεί από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να αναβάλει το δικό του παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, έχοντας «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό. Η μετάλλαξη Όμικρον έχει πια οδηγήσει την πανδημία στο να «σκεπάσει» ξανά την Ευρώπη, αλλά η κορυφαία της μπασκετική διοργάνωση συνεχίζει να ακολουθεί τα... παράξενα πρωτόκολλά της, αφήνοντας αποδεκατισμένους τους «πράσινους».

Μένουν, συγκεκριμένα, δίχως προπονητή και με επτά βασικούς παίκτες συν τους Μαντζούκα και Αβδάλα, πέραν φυσικά των χιλίων θεατών, που θα υπάρχουν στο ΟΑΚΑ εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, πρέπει να παλέψουν υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σίμτσακ και να πάρουν μια νίκη εγωισμού, μετά την άνετη επικράτηση κόντρα στο Λαύριο.

Εκτός του γεγονότος, δηλαδή, ότι το «τριφύλλι» μόνο θετική πορεία δεν μπορεί να πει κανείς, ότι έχει φέτος, καθώς προέρχεται από το χειρότερο ρεκόρ του σε πρώτο γύρο στη σύγχρονη Ευρωλίγκα με 4-13, έχουν και αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες, που του επέβαλε η ίδια η διοργανώτρια αρχή προς γελιοποίηση της διοργάνωσης, ελπίζοντας τουλάχιστον σε μια εμφάνιση υπερηφάνειας.

Για τον εγωισμό του και μόνο

Ο Παναθηναϊκός, τα προηγούμενα χρόνια της κόντρας του με την Ευρωλίγκα, επιχειρούσε πολλές φορές να μπει... στο μάτι της διοργανώτριας αρχής. Ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, ίσως η αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε να το κάνει.

Ο Σίμτσακ, όπως αναφέραμε και πριν, έχει στη διάθεσή του μόλις εννέα παίκτες, εκ των οποίων οι δύο είναι οι νεαροί Μαντζούκας και Αβδάλας. Εκτός αυτών, δεν υπολογίζει στους Νεμάνια Νέντοβιτς, Λεωνίδας Κασελάκη, Χάουαρντ Σαντ Ρος και Τζέρεμι Έβανς, που βρίσκονται μέσα στα επτά συνολικά κρούσματα της ομάδας, έχοντας ασφαλώς ακόμη πιο περιορισμένες επιλογές.

Από τη στιγμή, όμως, που αναβολή δεν υπήρξε, ο μόνος δρόμος είναι μια νίκη, που θα τονώσει έστω με αυτό τον τρόπο την ψυχολογία απάντων στο «πράσινο» στρατόπεδο και, τουλάχιστον, δε θα τους υποβίβαζε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εδώ και καιρό, άλλωστε, μονάχα για το γόητρό τους παλεύουν.

Ο έτερος φτωχός συγγενής...

Η Ζαλγκίρις είδε τα πάντα να πηγαίνουν στραβά. Ο σχεδιασμός της το καλοκαίρι είχε την τύχη εκείνου του Παναθηναϊκού, ως προς τις επιλογές, κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα στο 3-13, που μετρά με ένα ματς λιγότερο για τη λήξη του πρώτου γύρου, καθώς ο εντός έδρας αγώνας με τη Ζαλγκίρις είχε αναβληθεί.

Ο Γιούρι Ζντοβτς μπορεί να μην αποτελεί την καλύτερη επιλογή προπονητή, που μπορεί να κάνει μια ομάδα, αλλά βρέθηκε στη Λιθουανία, ώστε να επιχειρήσει να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση. Μπορεί οι εμφανίσεις της Ζαλγκίρις να συνοδεύονται με νίκη, αλλά τουλάχιστον έχουν ένα ίχνος αξιοπρέπειας, με ένα αποτελέσματα μάλιστα να είναι εναντίον του Παναθηναϊκού.

Μετά από τρεις σερί ήττες, οι πρωταθλητές Λιθουανίας από την πλευρά τους ψάχνουν επίσης ένα αποτέλεσμα ψυχολογικής ανάτασης, βρίσκοντας σε αδύναμη θέση τον αντίπαλό τους. Ακόμη και σε αυτές τις καταστάσεις, όμως, οι παγίδες είναι πολλές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση του «πληγωμένου»...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ