13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Από τα «πειράματα» στην ενδεδειγμένη λύση (vid)

Ο Δημήτρης Ρήγας σχολιάζει την πρόσληψη του Δημήτρη Πρίφτη από τον Παναθηναϊκό σε μία κίνηση μεγάλης σημασίας από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η περσινή σεζόν ήταν μία σεζόν... πειραματική σε όλα τα επίπεδα. Από τη νέα διοίκηση που έπρεπε να βρει τα πατήματά της, μέχρι το ρίσκο και την ευκαιρία στο Γιώργο Βόβορα που δικαίως ήρθε, αλλά και στην πρόσληψη του Όντεντ Κάτας ο οποίος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, παρά την κατάκτηση του νταμπλ.

Φέτος όμως είναι δεδομένο ότι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα σαφώς πιο ισχυρό σύνολο και να αποφύγουν «αστοχίες». Γι' αυτό λοιπόν ξεκίνησαν από τη βάση του παζλ και το σημαντικότερο κομμάτι του. Αυτό δεν είναι άλλο από τον προπονητή.

Η ώρα του Δημήτρη Πρίφτη είχε έρθει στην πραγματικότητα εδώ και καιρό, όμως οι συνθήκες δεν ευνοούσαν μία πιθανή συνεργασία των δύο πλευρών. Η εξαιρετική δουλειά του 52χρονου κόουτς στο Καζάν είχε αναγκάσει την Ούνικς να ανανεώνει συνεχώς την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του. Και οι Ρώσοι άλλωστε ακόμα και τώρα δεν ήθελαν να τον χάσουν.

Πλέον θα έχει μία ευκαιρία που την αξίζει 100%, να καθοδηγήσει την ομάδα που πέρσι κατέκτησε το νταμπλ και η οποία θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική στη νέα Ευρωλίγκα. Το έργο του δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο (διατήρηση των σκήπτρων και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στη EuroLeague), όμως τα προσόντα του είναι τέτοια που μπορεί να το υποστηρίξει και να φέρει εις πέρας όσα του ζητηθούν.

Το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να εξάγει μετά τις εξελίξεις, είναι ότι ο Παναθηναϊκός πάει όσο μπορεί στα... σίγουρα για τον πάγκο του και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα σωστά φτιαγμένο ρόστερ με πολλές λύσεις και «έξυπνες βόμβες», την ώρα που παράλληλα θα ξέρει τις ενδεχόμενες απώλειες που θα υπάρξουν, πέρα από εκείνη του Ντίνου Μήτογλου η οποία είναι ήδη γνωστή.

Από τη στιγμή λοιπόν που τα ηνία περνούν στον Πρίφτη, ένα... άλμα προς τη σωστή κατεύθυνση ήδη έγινε. Η ομάδα του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη προσφέροντάς του τριετές συμβόλαιο συνεργασίας για να δουλέψει όπως ακριβώς επιθυμεί χωρίς πίεση χρόνου. Σε σχέση με πέρσι λοιπόν οι «πράσινοι» ξεκινούν από καλύτερη αφετηρία και μετά τη διαμόρφωση και του έμψυχου δυναμικού, θα μπορεί να γίνει μία πρώτη εκτίμηση για τους ρεαλιστικούς στόχους της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ