21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 94-83: Όρθιος με… σούπερ Μήτογλου (vids)

Ο Παναθηναϊκός είδε για ακόμη μια φορά την ΑΕΚ να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική απέναντί του, δείχνοντας πως ο θρίαμβός της προ 48 ωρών μόνο «πυροτέχνημα» δεν ήταν, κοντεύοντας να γυρίσει από το -16, αλλά είχε έναν φοβερό Ντίνο Μήτογλου, που τον κράτησε όρθιο και τον οδήγησε στο 94-83, γράφοντας το 2-1 στην ημιτελική σειρά.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να... κοντρολάρει το ρυθμό και στα πρώτα λεπτά μπόρεσε να περιορίσει τον αντίπαλό της, παίρνοντας παράλληλα λύσεις από τη ρακέτα στο 2-6 του πρώτου τριλέπτου. Με τον Χεζόνια, όμως, να εμφανίζεται επιτέλους για τον Παναθηναϊκό και τον Παπαγιάννη να κερδίζει «μάχες» χαμηλά σε ωραίες συνεργασίες με τον Κροάτη, οι «πράσινοι» πάτησαν το «γκάζι» και πολύ σύντομα, προτού η Ένωση προλάβει να αντιδράσει, ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά και «διπλό σκορ» στην πρώτη περίοδο (20-10).

Οι παίκτες του Αγγέλου επιχείρησαν να αντιδράσουν, με τον Μορέιρα να παίρνει βοήθειες από Μέικον και Ματσιούλις, τη στιγμή που, Χεζόνια απόντος χωρίς λόγο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν εύρυθμη λειτουργία (25-19 στο 13'). Ο Παπαγιάννης, όμως, παρέμενε «πύργος» στο «ζωγραφιστό» και ο Μπέντιλ του πρόσφερε ανάσες, ενώ όταν και ο Παπαπέτρου μπήκε στην «εξίσωση», το «τριφύλλι» ξέφυγε ξανά, έχοντας ένα σαφές και δίκαιο προβάδισμα στα αποδυτήρια (50-37).

Απέναντι στην πολύ καλή απόδοση των Παπαγιάννη-Χεζόνια, που έφερε μια πολύ καλή συνεργασία, ο Λοτζέσκι απάντησε για την ΑΕΚ με «όπλο» το μακρινό του σουτ, με συνέπεια να βοηθήσει την ομάδα του να πλησιάσει, τη στιγμή που προκαλούσε ένα νέο μικρό «μπλακ άουτ» στον αντίπαλό της (57-52 στο 25'). Η Ένωση έφερε και πάλι το ματς σε ένα ρυθμό, που τη βόλευε, όπως στην αρχή του ματς, δίχως να υπολογίζει, ωστόσο, στον Μήτογλου που κράτησε όρθιο και σταθερά στο «τιμόνι» το «τριφύλλι» (69-60).

Ένας «βομβαρδισμός» τριπόντων από τους παίκτες του Κάτας, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, τους έφερε πολύ γρήγορα στο +16, με τους Χεζόνια και Μήτογλου να κάνουν «πάρτι» και την ομάδα τους να έχει σαφώς τον πρώτο λόγο (78-62 στο 32'). Η ΑΕΚ, όμως, όχι απλά δεν τα παράτησε, αλλά με τον Ματσιούλις να είναι... μαινόμενος «ταύρος» η ομάδα του οδηγήθηκε γρήγορα σε ένα επιμέρους 8-21, μειώνοντας στο τρίποντο με λέι απ του Μέικον (86-83 στο 37'). Εκεί, όμως, ο Μήτογλου με νέο του τρόποντο έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό για το 89-83, το οποίο φαίνεται να «σκότωσε» τον αντίπαλο, αφού λύσεις δε βρέθηκαν για τους φιλοξενούμενους και οι «πράσινοι» έμειναν μπροστά μέχρι το τέλος.

Δεκάλεπτα: 20-10, 50-37, 69-60, 94-83

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει το λόγο, που είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος ήταν εκπληκτικός στην αναμέτρηση αυτή, «εκτόξευσε» την ομάδα του στο +16 μαζί με τον Χεζόνια, ενώ στο 86-83 σημειώνει το τρίποντο, που «φρενάρει» την ΑΕΚ, τελειώνοντας με 23 πόντους, 8/12 σουτ, επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο λάθη, τέσσερα κλεψίματα και δύο μπλοκ σε κάτι παραπάνω από 33 λεπτά συμμετοχής.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 17 παραπάνω κατοχές υπέρ του (15-7 τα επιθετικά ριμπάουντ και 6-15 τα λάθη), ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα έχανε μαθηματικά. Μονάχα το πενιχρό ποσοστό στα δίποντα με 38% έναντι 65% της ΑΕΚ μπορούσε να του στοιχίσει, αλλά δεν έφτανε. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ