16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παλικάρι ο μισός Προμηθέας

Ο Προμηθέας Πάτρας, παρά τις αντιξοότητες έκανε κατάθεση ψυχής στην Ισπανία, γνώρισε όμως την ήττα με 98-83 από την Γκραν Κανάρια, η οποία βρέθηκε σε δαιμονιώδη βραδιά και έφτασε τις 4 νίκες στο Eurocup. Στο 2-3 υποχώρησαν οι Πατρινοί, ενώ και οι δύο ομάδες έχουν από ένα αναβληθέν παιχνίδι. 

Από την αποστολή έλειπαν λόγω κορωνοϊού οι Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Ανδρέας Χριστοδούλου, Ντελρόι Τζέιμς και Ντιάντε Γκάρετ. Τη θέση αυτών πήραν οι νεαροί Λευτέρης Μαντζούκας (17 ετών) , Νίκος Βασιλείου (15 ετών, ξεκίνησε και στη βασική πεντάδα), Γιώργος Τανούλης (18 ετών) και Αθανάσιος Μπαζίνας (17 ετών).

Και επειδή ενός κακού, μύρια έπονται, η ελληνική ομάδα κατάφερε μόλις σήμερα το μεσημέρι να φτάσει στο Λας Πάλμας και πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία, αφού χάθηκαν κάποιες από τις αποσκευές της, με αποτέλεσμα ο Μάκης Γιατράς να εμφανιστεί στο γήπεδο μα δανεικό κοστούμι. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ίαν Μίλερ γύρισε το πόδι του μετά από 8 λεπτά και 20 δευτρόλεπτα που ήταν στο παρκέ και δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ενώ με ενοχλήσεις αποχώρησε και ο Νίκολα Ραντίσεβιτς, περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε. 

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και πολλά μακρινά σουτ (7/12 για την Γκραν Κανάρια και 4/7 για τον Προμηθέα) είδαμε στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, στο τέλος της οποίας το σκορ έφτασε στο 30-24. 

Οι δύο ομάδες δεν..έκοψαν ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ενδεικτικό ότι οι Αχαιοί πήγαν για πρώτη φορά στη γραμμή της φιλανθρωπίας μετά από 15΄λεπτά παιχνιδιού. Τελικά, η ομάδα του Μάκη Γιατρά πήγε στα αποδυτήρια με την ελάχιστη τιμή της δοαφοράς, 52-51.

Η Γκράνκα πήρε τα ηνία μετά την ανάπαυλα και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +7, 79-72. Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον διαφορετική ψυχολογία και πήραν μια πολύτιμη νίκη, εν όψει και της δύσκολης συνέχειας, αφού στην ACB μετράνε μόλις 1 νίκη και 7 ήττες!

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Γκραν Κανάρια έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει το ρεκόρ τριπόντων σε ένα ματς στη διοργάνωση (που είναι 20 και το κατέχουν Ούνικς και Βιλερμπάν), σταματώντας στα 19 εύστοχα μακρινά σουτ σε 43 προσπάθειες (44.2%)

ΕΦΗΒΟΙ ΑΝΤΡΕΣ: Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν πραγματικά εντυπωσιακός από το πρώτο δευτερόλεπτο που πάτησε στο παρκέ και τελείωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (6/6 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα αλλά και 2 λάθη, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Θετικό δείγμα και από τους Μπαζίνα (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη) και Τανούλη (6 πόντοι, 2 ριμπάουντ). 

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 51-52, 79-72, 98-83

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ