23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παλικάρι αλλά δεν άντεξε ως το τέλος ο «μισός» Προμηθέας

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να αδιαφορήσει για τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο μπάσκετ από τον κορωνοϊό και να ρίξει τον Προμηθέα στο γήπεδο έστω και με σύνθεση ανάγκης. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έβγαλε στο παρκέ του «Δ.Τόφαλος» ότι περισσότερο μπορούσε όμως δεν κατάφερε να διεκδικήσει ως το τέλος τη νίκη κόντρα στην Τρέντο, από την οποία ηττήθηκε με 80-89 για την 7η αγωνιστική του Eurocup.

 

 

Με τα σημάδια του κορωνοϊού να παραμένουν εμφανή πάνω του και αφού αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τους Τζέιμς, Ραντίσεβιτς και Χριστοδούλου, ο Προμηθέας παρουσιάστηκε με μία 10άδα παικτών, συμπεριλαμβανομένων των τριών πιτσιρικάδων Μαντζούκα, Μπαζίνα και Τανούλη. Έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έδειξε να χάνει το παιχνίδι μέσα από την τρίτη περίοδο όμως έδειξε χαρακτήρα στην τέταρτη και λίγο έλειψε να πάρει μία νίκη που θα αποτελούσε πραγματικό «παράσημο» γι' αυτόν. Ακόμη κι έτσι όμως, η εικόνα του Προμηθέα με αυτές τις συνθήκες, παραμένει ένα «παράσημο».

 


Παρότι είχε δυσκολίες στην επίθεση με 3/13 σουτ εντός πεδιάς στα πρώτα οχτώ λεπτά, ο Προμηθέας φρόντισε να μείνει κοντά στο σκορ (13-15). Οι Ιταλοί ήταν φανερό ότι ήθελαν να μεταφέρουν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και παρότι ήταν αποτελεσματικοί από εκεί, δεν μπόρεσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στο τέλος της πρώτης περιόδου οι ομάδες ήταν ισόπαλες στους 17 πόντους.

 


Ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα και μη επιτρέποντας στην Τρέντο να στείλει πιο ψηλά το σκορ, ο Προμηθέας συνέχισε να είναι «στενός κορσές» στους Ιταλούς (24-25 στο 15'). Με ένα προσωπικό κρεσέντο 10 πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη, η ομάδα του Μάκη Γιατρά μετέτρεψε το εις βάρος της 24-28 του 16', στο υπέρ της 38-34 του 19'. Η κατάσταση απόλυτης ισορροπίας διατηρήθηκε στο φινάλε του ημιχρόνου (41-41).

 


Η Τρέντο ήθελε να ξεφύγει από τη θέση στην οποία την παγίδεψε ο Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο και μπήκε στο δεύτερο με ένα σερί 11-0 σε τέσσερα λεπτά, που της επέτρεψε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (41-52). Με τον Αγραβάνη συνεπή και με αψεγάδιαστη στατιστική -είχε 7/7 σουτ στο τέλος της τρίτης περιόδου- και τον Μίλερ να ανεβάζει την απόδοση του, ο Προμηθέας δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, πλησίασε αλλά προσωρινά αφού στο τέλος του δεκαλέπτου, η Τρέντο είχε στα χέρια της ένα +10 (59-69).

 

Όσοι περίμεναν από τον Προμηθέα να πετάξει «λευκή πετσέτα», διαψεύστηκαν παταγωδώς. Η αχαϊκή ομάδα μπήκε στην τέταρτη περίοδο με σερί 13-4 και πλησίασε στον πόντο έπειτα από τέσσερα λεπτά (72-73). Η κούραση όμως δεν επέτρεψε στους παίκτες της να έχουν καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά, η Τρέντο βρήκε λύσεις και ένα λεπτό πριν το τέλος ξέφυγε με εννιά (80-89) για να φτάσει στην επικράτηση.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι από εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν από τον κορωνοϊό όμως επέστρεψε υγιής και επέστρεψε για τα καλά, με μία τρομερή εμφάνιση που λίγο έλειψε να αποδειχτεί το εφαλτήριο για μία μεγάλη νίκη. Αυτή μπορεί να μην ήρθε όμως ο διεθνής φόργουορντ έδειξε ότι είναι ένας «πυλώνας» και για τον φετινό Προμηθέα.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Οι εποχές στις οποίες μια ομάδα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική με ένα μικρό rotation, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Προμηθέας έβγαλε το παιχνίδι ουσιαστικά με επτά παίκτες κάτι που αναπόφευκτα επηρέασε σε κρίσιμα σημεία την εικόνα του, αφού του έλειψε η φρεσκάδα και η ενέργεια.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η μόνη κατηγορία της στατιστικής στην οποία επικράτησε με καθαρό τρόπο η Τρέντο, ήταν εκείνη των λαθών (13-6). Ο θετικός συντελεστής του ranking (95-90) δείχνει ότι ο Προμηθέας θα μπορούσε, ίσως και άξιζε τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ