23.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παιχνίδια με τη φωτιά

Η ΑΕΚ ρίσκαρε αρκετά απέναντι στον μαχητικό Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, αλλά τελικά με καλή άμυνα και κορυφαίους τους Λαρεντζάκη και Χάντερ, ο οποίος όχι μόνο έπαιξε, ήταν και εξαιρετικός, νίκησε με 73-62 και άφησε πίσω της την συντριβή από τον Παναθηναϊκό, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το 2018.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ορεξάτη, ο Χάντερ δεν έδειχνε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ο Λαρεντζάκης είχε κέφια και συμμετείχε και στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς ο Ράταν Μέις ήταν και πάλι απογοητευτικός, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου ο Πανιώνιος ανέβαζε την απόδοσή του και έβρισκε τρόπους να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης. 

Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπάνκι άρχισε τις αλλαγές και άλλαξε το σχήμα, η απόδοση της ΑΕΚ έγινε προβληματική και η ομάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει μια καλή διαφορά 8 πόντων, που πήρε μετά το 15' (37-29). Ο Πανιώνιος με τους Μπέρι και Τέιλορ σε καλή μέρα μείωσε 37-36 στο τέλος του ημιχρόνου και έδειξε ικανός να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Τσαλμπούρης με κάρφωμα έκανε το 39-36, στο 22’ και ο Μέις με δίποντο το 41-36, στο 23’. Ο Τσαλμπούρης με τρίποντο και ο Χάντερ με πέντε συνεχόμενους πόντους ανέβασαν τη διαφορά στο +11 (49-38), στο 25' και η ΑΕΚ έδειξε να "καθαρίζει", όμως ο Πανιώνιος είχε κι άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο.

Εκμεταλλεύτηκε πάλι τις αλλαγές και κάποια χαλάρωση των παικτών της Ένωσης και στο 33' μείωσε στους δύο πόντους (56-54), δείχνοντας ικανός να κάνει την έκπληξη και σκορπίζοντας ανησυχία στους φίλους της Ένωσης, που ήταν στο ΟΑΚΑ. 

Όμως σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε. Έπαιξε καλά στην άμυνα, ο Χάντερ κυριάρχησε μέσα στις ρακέτες, ο Λαρεντζάκης πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην περιφέρεια και το σκορ στο 37' έγινε 68-56 με σερί 12-2. Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά σε εκείνο το σημείο.

Ο ΕΛ ΣΙΝΤ: Ο Βινς Χάντερ ήταν αμφίβολο ότι θα παίξει, λόγω του τραυματισμού του στη μέση, αλλά τελικά όχι μόνον έπαιξε, αλλά κατέστρεψε κάθε αμυντικό πλάνο του Πανιωνίου και με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ πρωταγωνίστησε σε μία ακόμα νίκη της Ένωσης.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες τα... έσπασαν από την περιφέρεια. Και οι δύο μαζί είχαν 7/35 τρίποντα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ