20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παθιασμένος Ιωνικός πανηγύρισε στο Λαύριο

Αυτό που πλησίασε αρκετές φορές, αλλά δεν πήρε καμία στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, μια νίκη δηλαδή, πανηγύρισε ο Ιωνικός μέσα στο Λαύριο στην πρεμιέρα του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του. Η ομάδα της Νίκαιας έφτασε δίκαια στο 91-81αφού ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι φανερό ότι θέλει κι άλλο χρόνο για να συνέλθει από τα μαζεμένα κρούσματα κορονοϊού που το άφησαν χωρίς δράση για πάνω ένα μήνα, ενώ είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του. Τρομερό πρώτο ημίχρονο από τον Νίκο Χουγκάζ, αναγεννήθηκαν Νικ Ζάισλοφτ και Σαγίντ Πριτζέτ για τους νικητές.

Ο Ιωνικός ήταν ο κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνο0υ, έλεγξε το παιχνίδι, είχε διαρκές προβάδισμα και υποχρέωσε το Λαύριο εξ αρχής να τον κυνηγάει. Ο Πριτζέτ ήταν ο πρώτος μεγάλος πρωταγωνιστής και έγινε νωρίς διψήφιος φέρνοντας την ομάδας του στο 12-19 για να λήξει το δεκάλεπτο με 22-27. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο εκπληκτικός Νίκος Χουγκάζ, ο οποίος έκανε εμφάνιση... καριέρας, που ακόμα είναι στα πολύ πρώτα βήματα και έκλεισε το ημίχρονο με 18 πόντους! Το Λαύριο κρατιόταν σε απόσταση βολής σταθερά με τον Κάρτερ και με συμπαραστάτες τους Λεγκίκα και Μουράτο, όμως ο Ιωνικός είχε περισσότερες λύσεις και το 43-51 του ημιχρόνου ήταν δίκαιο.

Το Λαύριο μπήκε με ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε πολύ στην άμυνα αιφνιδιάζοντας τον Ιωνικό και έκανε σερί 8-0 μέχρι 23' ισοφαρίζοντας σε 51-51. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σταδιακά ρυθμό με τον Ζάισλοφτ να δίνει μακρινό σουτ, πέρασαν με 57-51 στο 26' και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 58-63 του δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος στο πρώτο της μισό εξελίχθηκε σε... κλεφτοπόλεμο, με το Λαύριο να πλησιάζει σε απόσταση σουτ και να μένει εκεί, με τους Ελληνες πλέον να καθοδηγούν, Μουράτος και συμπαράσταση από Λεγκίκα και Μαστρογιαννόπουλο, αλλά τον Ιωνικό να βρίσκει τρόπο να κρατάει το προβάδισμα. 

Στο 36'30'' ο Ανταμ Σμιθ που άργησε στο ματς, αλλά βρήκε τον γνωστό του εαυτό έκανε με τρίποντο το 71-79 και αφού οι γηπεδούχοι είχαν κάνει κάποιες επιπόλαιες ενέργειες, ο Ζάισλοφτ έβαλε... σφραγίδα για την πρώτη διψήφια διαφορά και όλα πλέον είχαν κριθεί.

ΔΙΠΛΟΣ... ΜΙΚΡΟΣ: Με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Νίκος Χουγκάζ έκανε double double, σφράγισε μια πειστική εμφάνιση και έδειξε ότι δίκαια στη Νίκαια τον έχουν χρίσει ως το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πέντε ήταν οι παίκτες του Ιωνικού που σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων και όταν έχεις τέτοιο πλουραλισμό σίγουρα έχεις πάρει λύσεις σε κρίσιμα σημεία και έχει πετύχεις το στόχο σου.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ