24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο: Προκρίθηκαν Ελλάδα και Τσεχία, πρωτιές για Αυστραλία, Γαλλία (vids)

Η Ελλάδα και η Τσεχία έγιναν οι δύο τελευταίες ομάδες που «τσέκαραν» τα εισιτήρια τους για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Γαλλία και τη Λιθουανία να εξασφαλίζουν με τις νίκες τους την πρώτη θέση στον 7ο και τον 8ο όμιλο αντίστοιχα.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, αλλά με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με double double, νίκησε 103-97 τους αντιπάλους της και προκρίθηκε στη φάση των «16». Τα ξημερώματα της Παρασκευής (6/9) θα ταξιδέψει για την πόλη Σενζέν ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να φτάσει ακόμα πιο μακριά. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Νωρίτερα, στο γήπεδο της Ναντζίνγκ, η Βραζιλία έκανε το... καθήκον της και νίκησε το μαχητικό Μαυροβούνιο με 84-73 φτάνοντας τις τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην πρώτη φάση. Το σύνολο του Άτσο Πέτροβιτς συνάντησε αντίσταση από τους Βαλκάνιους, αλλά στο φινάλε ήταν πιο ψύχραιμο και πήρε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Στον τέταρτο όμιλο του οποίου οι αγώνες διεξήχθησαν στη Σανγκάη, η Τσεχία έκανε το «μπαμ» νικώντας με 91-76 την Τουρκία και παίρνοντας εκείνη την πρόκριση για την επόμενη φάση, με τους γείτονες να υποχρεώνονται πλέον να παίξουν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32. Μόλις δύο 24ωρα μετά το μεγάλο ντέρμπι με τις ΗΠΑ, οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα εμφανίστηκαν «άδειοι» κι έμειναν εκτός συνέχειας. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι ΗΠΑ που μετά από δύο μετριότατες εμφανίσεις πάτησαν το... γκάζι και... παρέσυραν τους άτυχους Γιαπωνέζους (98-45). Ο Γκρεγκ Πόποβιτς δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Τζέισον Τέιτουμ αλλά και τον Μαρκους Σμαρτ ο οποίος προφυλάχθηκε, παρ' όλα αυτά νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τους Ασιάτες οι οποίοι δεν... έσπασαν το ρόδι στην πρώτη φάση. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Μεγάλο παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου στην πόλη Ντονγκουάν ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Λιθουανία, με την πρώτη να κάμπτει τελικά την αντίσταση της αντιπάλου της με 87-82. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ήδη προκριθεί, αλλά αυτή η νίκη στην ουσία στέλνει ήδη τους παίκτες του Αντρέι Λεμάνις στα προημιτελικά, καθώς πλέον τους αρκεί η νίκη απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία για να βρεθούν στην οκτάδα, την ώρα που η «λιέτουβα» θα χρειαστεί πάση θυσία νίκη απέναντι στη Γαλλία. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση πέτυχε στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης και ο Καναδάς που «λύγισε» τη Σενεγάλη με 82-60 και τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ. Η ομάδα του Νικ Νερς είχε επίσης αποκλειστεί από τη συνέχεια και θα δώσει αγώνες κατάταξης, ενώ οι Αφρικανοί τερμάτισαν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Ένα εύκολο απόγευμα είχε η Γαλλία που μετέτρεψε -όπως αναμενόταν- σε... περίπατο το ντέρμπι κορυφής του έβδομου ομίλου στην πόλη Σενζέν και νίκησε πολύ άνετα τη Δομινικανή Δημοκρατία με 90-56. Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ πάνε με το απόλυτο στην επόμενη φάση όπου θα συναντήσουν την Αυστραλία και τη Λιθουανία σ' έναν «καυτό» όμιλο. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Τέλος, η Γερμανία έκανε σεφτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ξέσπασε στην αδύναμη Ιορδανία την οποία και διέλυσε με 96-62, σ' ένα παιχνίδι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κριτική. Τα «πάντσερ» πάντως είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια και θα παίξουν στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 θέλοντας πλέον να εξασφαλίσουν μία θέση για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Δείτε τους ομίλους της φάσης των «16» όπως διαμορφώθηκαν μετά το φινάλε του πρώτου γύρου ΕΔΩ.

Δείτε τους ομίλους για τους αγώνες κατάταξης 17-32 ΕΔΩ.

Διαβάστε τα σενάρια για την πρόκριση της Ελλάδας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της «επίσημης αγαπημένης» στη δεύτερη φάση ΕΔΩ.

Δείτε τα highlights από τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ΕΔΩ.

Δείτε videos με τα καλύτερα στιγμιότυπα απ' όλους τους υπόλοιπους αγώνες της Πέμπτης (5/9) παρακάτω:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ