18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο: Άνετη κι ωραία η Ελλάδα, νίκες για όλα τα φαβορί (vids)

Η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου «σημαδεύτηκε» από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας που έπαιξε καλό μπάσκετ κόντρα στο Μαυροβούνιο. Οι ΗΠΑ δεν «έπιασαν» σπουδαία απόδοση αλλά νίκησαν την Τσεχία, ενώ σημαντική νίκη πέτυχε η Αυστραλία κόντρα στον Καναδά και η Γαλλία επί της Γερμανίας.

Στον έκτο όμιλο όπου συμμετέχει η «επίσημη αγαπημένη», η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στο Μαυροβούνιο το οποίο και νίκησε ιδιαίτερα εύκολα με 85-60, δείχνοντας από την αρχή τις δυνατότητές της. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Νωρίτερα, στο γήπεδο της Ναντζίνγκ, η Βραζιλία τα βρήκε... σκούρα από τους Νεοζηλανδούς στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, όμως τελικά κατόρθωσε να επικρατήσει με 102-94 και να κάνει το πρώτο της βήμα για την πρόκριση έχοντας πρωταγωνιστή τον βετεράνο Άλεξ Γκαρσία. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας στο πέμπτο γκρουπ ήταν η πρεμιέρα των ΗΠΑ κόντρα στην Τσεχία. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς δεν έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ όπως απέδειξε τη δεδομένη ανωτερότητά της νικώντας 88-67 τους μαχητικούς αντιπάλους της, με τον Τόμας Σατοράνσκι πάντως να είναι πολύ καλός. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στο κλειστό γήπεδο της Σανγκάης, η Τουρκία ήταν σοβαρή απέναντι στην Ιαπωνία και μπήκε με το... δεξί στη διοργάνωση νικώντας 86-67 με πρωταγωνιστή τον Μελί Μαχμούτογλου, χωρίς να νιώσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης πίεση από τους Ασιάτες οι οποίοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στη Σεντζέν, για τον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Γαλλία για τριάντα λεπτά έδειχναν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν καμία δυσκολία κόντρα στη Γερμανία. Τα «πάντσερ» όμως δεν είχαν καμία πρόθεση να παραδοθούν εύκολα και προσπάθησαν για μία επική ανατροπή. Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ηττηθούν με διαφορά τεσσάρων πόντων (78-74). Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν σε μεγάλη μέρα σταματώντας στους 26 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Γιοχάνες Φόιγκντμαν σημείωσε 25. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Το μεσημέρι (ώρα Κίνας) της Κυριακής (1/9) είχε προηγηθεί ο αγώνας μεταξύ της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας που βρήκε νικήτρια την πρώτη με 80-76. Ο Αχμάντ Αλ Ντουαϊρί (ο γνώριμος Αχμέτ Ντουβερίογλου) ήταν εξαιρετικός για τους ηττημένους σταματώντας στους 34 πόντους, αλλά αυτή η παρουσία του δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει η εθνική ομάδα της χώρας του την ήττα. Για τους νικητές ξεχώρισε ο Λιζ με 15 πόντους. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Πολύ μεγάλος αγώνας έλαβε χώρα στην πόλη Ντονγκουάν στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου. Η Αυστραλία και ο Καναδάς πρωταγωνίστησαν σ' ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι το οποίο ολοκληρώθηκε με 108-92 υπέρ των «μπούμερς». Πολλές καλές επιθέσεις, εντυπωσιακές φάσεις και ανατροπές ήταν στο... πρόγραμμα, με την ομάδα της Ωκεανίας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση και τους Καναδούς να ρίχνονται στο... καναβάτσο. Ο Ματ Ντελαβεντόβα με 24 πόντους ήταν ο... εκτελεστής των Καναδών. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Τέλος, η Λιθουανία δεν είχε καμία διάθεση να... χαριστεί στην αδύναμη Σενεγάλη και τη «σκόρπισε» με 101-47. Η διαφορά των δύο αντιπάλων φαίνεται στο σκορ που μαρτυράει τα πάντα για την εικόνα του αγώνα. Η διαφορά των 54 πόντων είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και παράλληλα η μεγαλύτερη στην ιστορία της «Λιέτουβα». Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Δείτε videos απ' όλα τα παιχνίδια της δεύτερης ημέρας:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ