23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παίζει μπάσκετ για την ισότητα η Βιλερμπάν

Το τουρνουά "We're back" της Ευρωλίγκας αρχίζει αύριο (15/9) στη Βαλένθια και η Βιλερμπάν θα παίξει όχι μόνο για τη νίκη στο παρκέ, ή για την προετοιμασία της ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της, αλλά και για την ισότητα. Η γαλλική ομάδα θα παρουσιαστεί με μπλούζες που αναγράφουν "Ισότητα για όλους" στο παρκέ της Λα Φοντέτα.

Ο γνωστός μας Τόνι Πάρκερ, πρόεδρος της Βιλερμπάν πλέον δήλωσε: "Σε όλη την παιδική μου ηλικία και σε όλη μου την καριέρα και σήμερα ως ηγέτης πάλεψα απέναντι στην ανισότητα και τις διακρίσεις. Ο πρόεδρος και ο άνθρωπος που είμαι σήμερα γίνεται υπέρμαχος της ισότητας, του σεβασμού για όλους και του να ζούμε όλοι μαζί. Με κάνει πολύ περήφανο που η Βιλερμπάν αγκαλιάζει αυτό τον αγώνα".

"Υπάρχουν κάποιες αξίες τις οποίες μας έχουν περάσει οι γονείς μου", τόνισε ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ για να προσθέσει: "Σήμερα, νιώθω απόλυτα επηρεασμένος από τη βία που νιώθω και έχω ένα σημαντικό μήνυμα: Πρέπει όλοι να παλέψουμε ώστε να μας φέρονται με τον ίδιο τρόπο, με τον ίδιο σεβασμό, ανεξάρτητα από που κατάγεται κάποιος, από τι περιβάλλον προέρχεται ή τι πεποιθήσεις έχει".

Ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας, Σαρλ Καχούντι παραδέχθηκε πως έχουν επηρεαστεί όλοι από τις αντιδράσεις των παικτών του ΝΒΑ στην κοινωνική ανισότητα: "Επηρεαστήκαμε από τα ατυχή γεγονότα που παρακολουθήσαμε, αλλά και τη δύναμη που έδειξαν οι παίκτες του ΝΒΑ. Στα αποδυτήριά μας γεννήθηκε γρήγορα η επιθυμία από όλους εμάς να γίνουμε πιο ενεργοί, να μεταδώσουμε ένα μήνυμα, να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ