17.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Πίνης στο Basketa: «Μέχρι το τέλος με σπασμένα τα φρένα»

Ο ΑΣ Παπάγου πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά απέναντι στο Δούκα, επικρατώντας με 93-66 και συνεχίζεται με "γκάζι" την πορεία του στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.

Ο Δημήτρης Πίνης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης και μιλώντας στο Basketa.gr αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα του Παπάγου και έχει φέρει τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής αλλά και στις ομάδες του Αμύντα και του Αρκαδικού που σημάδεψαν την καριέρα του.

Την Κυριακή πετύχατε μία ακόμη μεγάλη νίκη απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα νικήσατε και την πρωτοπόρο, Δάφνη Δαφνίου. Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που έχει δώσει αυτή την ώθηση στον Παπάγου;

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε η διοίκηση του Παπάγου αναγκάστηκε να δημιουργήσει σχεδόν απ την αρχή ένα νέο σύνολο κρατώντας 2 παιδιά από πέρσι, τον Παπαπέτρου και τον Ζωρζο και τον προπονητή, Σάββα Κατσούνη. Το ρόστερ ολοκληρώθηκε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχοντας έρθει παιδιά στην ομάδα που για μένα είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, η ομάδα αυτομάτως λόγω συνθηκών χρειάστηκε εμπιστοσύνη κι χρόνο για να βγάλει προς τα έξω τα στοιχεία κι την ποιότητα της. Πλέον έχουμε περάσει από πολλά κύματα και εμπόδια μέσα στη σεζόν, έχουμε δεθεί μεταξύ μας γνωρίζοντας όλο κι περισσότερο ο ένας τον άλλον μέρα με τη μέρα. Από ένα σημείο κι έπειτα άρχισαν να έρχονται αποτελέσματα ή πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις. Όλο αυτό μας έδωσε ώθηση και θέληση να συνεχίζουμε κάθε βδομάδα με μεγαλύτερο πάθος, δίψα κι πίστη στην ομάδα».

Τι σημασία έχει για εσένα η νίκη απέναντι στον Δούκα αλλά και η πολύ καλή σου εμφάνιση;

«Εδώ κι αρκετό καιρό στην ομάδα γίνεται πολύ σκληρή δουλειά. Η ανταμοιβή μας νομίζω φαίνεται από το 3/3 στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Για εμάς τέτοιες νίκες όπως και η χθεσινή είναι η απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος πηγαίνοντας μέχρι το τέλος με σπασμένα τα φρένα. Σε προσωπικό επίπεδο, η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι ο ορισμός της ομαδικής προσπάθειας. Απολαμβάνω της πλήρους στήριξης των συμπαικτών και προπονητών μου, οπότε έχοντας βρει το ρόλο μου στο σύνολο αυτόματα έρχονται τέτοιες εμφανίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σε κάθε αγωνιστική κάποιος διαφορετικός συμπαίκτης μου φτάνει κορυφαίες επιδόσεις».

Πώς επέλεξες την ομάδα του Παπάγου το περασμένο καλοκαίρι;

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε, εφόσον η ομάδα του Αμύντα μου ανακοίνωσε ότι δεν θα βρίσκομαι μαζί τους τη νέα σεζόν ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του ΑΣ Παπάγου. Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία και το βάρος της φανέλας του συλλόγου, οπότε αυτό από μόνο του ήταν σοβαρό κίνητρο. Όταν ήρθα σε επαφή με τη διοίκηση κι τον προπονητή, μου παρουσίασαν το project της νέας χρονιάς το οποίο ήταν πολύ ελκυστικό για μένα και χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκα την πρόταση της ομάδας».

Τι θα έλεγες ότι έχει αλλάξει στην ομάδα με την επιστροφή του Περικλή Ταυρόπουλου;

«Ο coach Ταυρόπουλος έχει ειδικό βάρος στο χώρο του μπάσκετ γενικά, αλλά κι στην ομάδα. Τα μηνύματα που μας πέρασε ωφέλησαν την ομάδα κι ψυχικά και αγωνιστικά, με αποτέλεσμα να πιστέψουμε πιο πολύ στους εαυτούς μας, να επιτείνουμε τη σκληρή δουλειά και να αποκτήσουμε τη φιλοσοφία του νικητή».
 
Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, πιστεύεις ότι η παραμονή φαντάζει πλέον περισσότερο εφικτή;
 
«Έχει αποδειχτεί ότι το πρωτάθλημα της Β' εθνικής κρύβει παγίδες. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι το τέλος της σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, ενωμένοι κι δυνατοί κάθε Κυριακή ξεχωριστά. Όπως προείπα οι τρεις συνεχόμενες νίκες είναι απλά το έναυσμα για την ανοδική πορεία της ομάδας».
 
Θεωρείς ότι μετά από τις καλές εμφανίσεις που έκανε η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, στοχεύει σε κάτι περισσότερο από την παραμονή;
 
«Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά μαζί με το προπονητικό team, αποτελούμενο από τους coach Ταυρόπουλο-coach Κουρή και όλους εμάς τους παίκτες. Θα έρθουν κι άλλες νίκες για να μας φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται».
 
Πώς βλέπεις το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής τη φετινή σεζόν;
 
«Το πρωτάθλημα της Β' εθνικής τη φετινής σεζόν είναι από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών. Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους κι αυτό δίνει μια ιδιαίτερη γοητεία στο πρωτάθλημα».
 
Έχοντας βρεθεί για πολλά χρόνια στην ομάδα του Αμύντα, πως σου φαίνεται η πολύ καλή πορεία που κάνει φέτος στην Α2 και έχοντας ζήσει την ομάδα ποιο θα έλεγες ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;
 
«Η ομάδα του Αμύντα διδάσκει απ' τις ακαδημίες την έννοια της ομάδας-παρέας στην κυριολεκτική της σημασία έχοντας σ'όλα τα επίπεδα αθλητές από τη γειτονιά του Υμηττού και των γύρω περιοχών. Η έννοια αυτής της ομάδας-παρέας αντικατοπτρίζεται φυσικά και στην ανδρική ομάδα όπου εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των εθνικών κατηγοριών».
 
Έχοντας βρεθεί για αρκετά χρόνια στην ομάδα του Αρκαδικού, τι σχόλιο έχεις να κάνεις για το γεγονός πως μετά από χρόνια στην Α1 και την Α2, βρίσκεται πλέον στο τοπικό;
 
«Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου συνδέεται με την Τρίπολη και τον Αρκαδικό. Οι αναμνήσεις μου είναι οι καλύτερες χάρη στη διοίκηση του Αρκαδικού. Όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό μόνο στενάχωρα συναισθήματα μπορεί να μας προκαλεί, σε εμένα κι όσους πάλεψαν και παλεύουν ακόμα για τον Αρκαδικό. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι όπως ο πρόεδρος Μιχάλης Σμυρνιώτης που ματώνουν για το σύλλογο και θα επαναφέρουν τον Αρκαδικό εκεί που του αρμόζει».
 
Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή χρονιά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο;
 
«Καθημερινά προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα που αγωνίζομαι για να κατακτήσουμε τους στόχους μας, να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή μέσα στο γήπεδο γιατί στο τέλος της ημέρας πάνω απ όλα το μπάσκετ είναι παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ