18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πέφτει ο Απόλλων με… Δόξα και τιμή

Η αδιάφορη Δόξα Λευκάδας έπαιξε για το όνομα και την ιστορία της, κέρδισε τον υπερβολικά αγχωμένο Απόλλωνα Π. με 75-70 και κατά πως φαίνεται τον παίρνει μαζί της στην Α2. Οι Άμποτ και Ντόμπλας "καθάρισαν" το παιχνίδι, ενώ για τον Απόλλωνα, που πάντως έχει ακόμα κάποιες μαθηματικές ελπίδες για να σωθεί, ωραίοι, αλλά και μοιραίοι στο τέλος ήταν οι Μπαρτ και Χίκεϊ.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτό του, καθώς η μεν Δόξα έπαιζε για το γόητρό της, ο δε Απόλλων ήταν κολλημένος με την πλάτη στον τοίχο κι αυτό του δημιουργούσε πίεση μεγαλύτερη από την κανονική. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου με τον Σκοτ και τον Τσαλδάρη να κάνουν καλή δουλειά, ο Απόλλων με τον Χίκεϊ πέρασε μπροστά στο ημίχρονο (40-37) και από εκεί και μετά πότε ο ένας και πότε ο άλλος έμπαιναν μπροστά και προσπαθούσαν να ξεφύγουν, αλλά μάταια.

Στο μεταξύ ο Χάρις για τη Δόξα και ο Μπαρτ για τον Απόλλωνα άρχισαν να τραβούν το σκοράρισμα και φτάσαμε στο τελευταίο δίλεπτο, όπου κρίθηκαν τα πάντα. Ο Μπαρτ με τρίποντο έκανε το 67-70, αλλά με νέο τρίποντο ο Άμποτ ισοφάρισε ξανά αμέσως μετά (70-70), ίσως στην πιο καθοριστική φάση του αγώνα. Αν δεν έμπαινε αυτό το τρίποντο, πιθανώς το παιχνίδι να είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Στη συνέχεια ο Ρέινς έκανε επιθετικό φάουλ και ένα λεπτό πριν από το φινάλε ο Ντόμπλας πήρε επιθετικό ριμπάουντ, έβγαλε στον Άμποτ κι αυτός έκανε το 72-70. Ο Χίκεϊ έχασε κι άλλη επίθεση για τον Απόλλωνα, ο Άμποτ πήρε κι άλλο επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ του Τσαλδάρη, ο οποίος στη νέα επίθεση της Δόξας κέρδισε φάουλ, έβαλε τις βολές και 15'' πριν από το φινάλε, τελείωσε το παιχνίδι.

Με το που ήχησε η κόρνα της γραμματείας οι παίκτες της Δόξας αγκαλιασμένοι έτρεξαν προς την κερκίδα και πανηγύρισαν με τους φίλους τους. Αν μη τι άλλο, πέφτουν με ψηλά το κεφάλι.

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ: Ο Τάι Άμποτ σκόραρε μόλις 7 πόντους, αλλά οι πέντε από αυτούς χάρισαν στη Δόξα τη νίκη. Το τρίποντο με το οποίο ισοφάρισε αμέσως μετά το τρίποντο του Μπαρτ ήταν το μισό παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια πήρε κι ένα επιθετικό ριμπάουντ με το σκορ στο 72-70. Κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ στο τέλος πήρε και ο Ντόμπλας.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα ποσοστά στις βολές δείχνουν και τη διαφορετική ψυχολογία, με την οποία έπαιξαν οι ομάδες. Η Δόξα είχε 17/18 και ο Απόλλων 8/17! Η Δόξα πήρε επίσης 18 ριμπάουντ περισσότερα από τον Απόλλωνα (37 έναντι 19), αλλά έκανε και 10 περισσότερα λάθη (22 έναντι 12). Γι' αυτό το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ