16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πέταγε φλόγες ο Αρης του Δράκου

Πειστικός, παθιασμένος, με την ώθηση του κόσμου του που κατέκλυσε το "Αλεξάνδρειο", με τη σφραγίδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στην... ορμή, στην αμυντική προσήλωση και στη συγκέντρωση και σίγουρα πολύ πιο έτοιμος, ο Αρης θριάμβευσε στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με 70-63 επί του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε τη δίκαιη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Η υπέρ του δέοντος νευρική εκατέρωθεν εκκίνηση στον αγώνα αποτυπώθηκε στο 5-8 του 5ου λεπτού, με τον Βασιλόπουλο να δίνει πρώτος ρυθμό στον Αρη, τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί αλλά να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες στους ψηλούς του Αρη που είχε εκτός τον Μοράντ και στην αρχή τον Μπένσον για να μπει στο κλίμα και το δεκάλεπτο να λήγει με το απόλυτα ισορροπημένο 17-16.

Ο Αρης εμφάνισε... χειροπέδες στο γήπεδο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφόπλισε πλήρως τον ΠΑΟΚ, ο ίδιος βρήκε ευστοχία από το τρίποντο και από το 25-21 στο 15', έτρεξε σερί 11-0, έφτασε στο 36-21 στο 17'30'' έχοντας κρατήσει τον αντίπαλο στους πέντε πόντους, έβαλε για τα καλά τον κόσμο στην εξίσωση και το 42-29 του ημιχρόνου ήταν απόλυτα δίκαιο, με τη διαφορά να έχει φτάσει και στους 15 πόντους.

Η διαφορά άγγιξε τους 20 πόντους στο 23', 51-32, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το χαρτί της πίεσης σε όλο το γήπεδο για να μην του ξεφύγει τελείως ο έλεγχος, έκανε σερί 10-0 μειώνοντας σε 51-42 στο 28', αλλά ο Αρης βρίσκοντας εκ νέου λύσεις από το τρίποντο έκλεισε το δεκάλεπτο με 58-44.

Ο Αρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, διατήρησε τον ΠΑΟΚ εγκλωβισμένο σε άστοχα τρίποντα και όταν πια στο τελευταίο τρίλεπτο κατάφερε να βάλει κάποια, το μόνο που μπόρεσε ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας του, χωρίς πάντως επ 'ουδενί να ανησυχήσει τον Αρη. 

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ: Ο Αρης σε ένα νέο ξεκίνημα εντός έδρας, με προβληματική προετοιμασία, χρειαζόταν οπωσδήποτε έναν άνθρωπο να του δώσει ώθηση και να... σπίθα. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πήρε την ομάδα πάνω του, έβγαλε την ηγετική του προσωπικότητα δίνοντας το σύνθημα και έβαλε τους πάντες στον σωστό ρυθμό. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι πέντε πόντοι που δέχτηκε ο Αρης στα 8' πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ήταν ο αριθμός που έκρινε τον αγώνα. Οχι μόνο επειδή σε εκείνο το σημείο πήρε σημαντική διαφορά, αλλά κυρίως επειδή μετά από τόσο μεγάλο διάστημα εκτός ρυθμού ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει επιθετικά. Σημαντική η υπεροπλία του Αρη στα ριμποάουντ (48-37) και... παράδοξα τα 20 λάθη του Αρη έναντι 14 του ΠΑΟΚ με βάση την εικόνα του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα με κλικ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ