20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέρασαν και δεν ακούμπησαν

Το Ρέθυμνο επέλεξε να βαδίσει σε έναν πιο ασφαλή δρόμο με τον Κιθ Κλάντον αντί του ερχόμενου από το κολέγιο Ακόλντα Μανιάνγκ. Είναι η δεύτερη μάλιστα αλλαγή στην οποία προχώρησε στη διάρκεια του καλοκαιριού αφού είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Τζόρνταν Ουάσινγκτον με τον Έντουαρντ Ντάνιελ.

 

Δεν είναι πια καθόλου ασυνήθιστο για τις ομάδες της Basket League να κάνουν τέτοιες κινήσεις στη διάρκεια της προαγωνιστικής περιόδου. Είτε γιατί δεν είδαν από τους παίκτες που έφεραν αυτά που περίμεναν, είτε γιατί διαπίστωσαν ανάγκες που μόνο με αλλαγές θα μπορούσαν να καλυφθούν, είτε γιατί προχωρώντας προς την έναρξη της σεζόν, τα κασέ ελεύθερων παικτών έγιναν πιο εύκολα προσεγγίσιμα από όσο ήταν πριν από έναν ή δύο μήνες.

 

Πέραν των δύο αλλαγών στις οποίες έχει προχωρήσει το Ρέθυμνο, σε μία τέτοια θα πάει και ο ΠΑΟΚ -αργά ή γρήγορα- δεδομένου ότι περιμένει σήμερα στη Θεσσαλονίκη τον Ντάριους Γκάρετ και έχει πια επτά ξένους στο δυναμικό του. Οι ιδιαιτερότητες της περίπτωσης του Τζόρντιν Ουίλιαμς επισημάνθηκαν από την πρώτη μέρα από το basketa.gr όμως και η κίνηση, από τη στιγμή που βρέθηκε ο παίκτης που έψαχναν στην Πυλαία, ήταν θέμα χρόνου να γίνει.

 

Στη λίστα αυτή δεν είναι απίθανο να βρεθεί ο Πανιώνιος που επέλεξε πέντε Αμερικανούς με την προηγούμενη ιδιοκτησιακή κατάσταση και με άλλον προπονητή, τον Χουγκάζ αντί του Σκουρτόπουλου. Οι κυανέρυθροι ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση των συμφωνιών με τους Ντέβιον Μπέρι, Τζέιμι Σκιν, Νέιτ Μπριτ όχι όμως και εκείνων με τους Ντομ Πόιντερ και Κέισι Χιλ.

 

Αρκετές περιπτώσεις παικτών που δεν πρόλαβαν να κάνουν ντεμπούτο υπήρξαν και το περασμένο καλοκαίρι...

 

*Η ΑΕΚ έφερε τον Μπάντζα Σι αντί του Κλιάνθονι Έρλι που αποδείχτηκε... όνομα και πράμα.

 

*Βραχύ αποδείχτηκε και το διάστημα παρουσίας του Χένρι Φρεντς στον Άρη αφού αποδεσμεύτηκε πριν την έναρξη της σεζόν.

 

*Σε υποχρεωτική αλλαγή προχώρησε τον Σεπτέμβρη του 2017 ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος αφού ο Κένι Χολ υπέστη ρήξη χιαστού στη διάρκεια ενός φιλικού με την Καρδίτσα και αντικαταστάθηκε από τον Ρόλαντ Σάφτενααρ. Δεν ήταν όμως η μόνη αλλαγή των Θεσσαλών πριν την έναρξη της σεζόν καθώς ο Ντάνιελ Τιγκλ αποδεσμεύτηκε για να έρθει στη θέση του ο Ντοβιγιόν Ντέιπερ. Στη Λάρισα δεν πρόλαβε να μείνει μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος ούτε ο Ραχίμ Ουάτς.

 

*Διαφορετική περίπτωση ήταν ο Ιωάννης Δημακόπουλος που επιστρέφοντας από το κολέγιο του UC Irvine, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους αποχώρησε από τον Κολοσσό, μεταπήδησε στον Πανιώνιο όμως ούτε στη Νέα Σμύρνη έμεινε για πολύ.

 

*Σε μία άλλη κατηγορία ανήκε ο Εβαρίστ Σονγκάνια. Ο Κόροιβος συμφώνησε με τον Κονγκολέζο σέντερ παρότι αυτός δεσμευτόταν με συμβόλαιο με τη Μοναστίρ από την Τυνησία. Αφού δεν κατάφερε να βρει τρόπο να τον κρατήσει, απέκτησε πέντε μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ τον Τζόρνταν Ντίκερσον.

 

*Σε δύο αλλαγές προχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι του Λαύριο και τις δύο εξαιτίας τραυματισμών. Παραμονές του νέου Πρωταθλήματος απέκτησε τον Τόνι Μέιερ και τον Στίβεν Γκρέι αντί των Κόουλ Χαφ και Ντόρον Λαμπ αντίστοιχα.

 

Photo Credits: Eurokinisi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ