19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πάρκερ: «Κλείνω την καριέρα μου παίζοντας για τον Τζόρνταν»

Ο Τόνι Πάρκερ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το ότι θα αγωνιστεί στους Χόρνετς, μιλώντας για την νέα πρόκληση στην καριέρα του, την ευκαιρία να παίξει για το είδωλό του, τον Μάικλ Τζόρνταν, καθώς και τη συνεργασία του με παίκτες, όπως ο Κέμπα Ουόκερ και ο Νικολά Μπατούμ.

Όταν έπιανε για πρώτη φορά μια μπάλα του μπάσκετ, ένα πράγμα είχε στο μυαλό του, όπως και πολλά παιδιά της δικής του γενιάς. Να γίνει, δηλαδή, σαν τον Μάικλ Τζόρνταν. Η επιρροή του «Air», που υπάρχει ακόμη και σήμερα, είναι γνωστή και γαλούχησε αρκετές επόμενες γενιές μεγάλων παικτών, όπως εκείνη η Γαλλία που πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια - και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί ακόμη και μετά την αποχώρησή του - με ηγέτη τον Τόνι Πάρκερ. 

Ο βετεράνος γκαρντ δε βρίσκεται πια, μετά από 17 χρόνια και τέσσερα δαχτυλίδια, στους Σαν Αντόνιο Σπερς, βρίσκοντας μια νέα πρόκληση στα 36 του χρόνια, στους Σάρλοτ Χόρνετς, οι οποίοι έχουν ως μεγαλομέτοχό τους... το είδωλό του. Ο Πάρκερ, άλλωστε, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, που θα παίξει για τον Τζόρνταν. «Μου έστειλε μήνυμα και όλοι ξέρουν πως όσο μεγάλωνα, αυτός ήταν το είδωλό μου. Ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης και αυτό που ήθελα να γίνω. Με έκανε να θέλω να παίζω μπάσκετ. Για μένα, είναι σαν να κλείνω το κεφάλαιο του μπάσκετ, στα 1-2 χρόνια που μου απομένουν ακόμη, παίζοντας για τον Μάικλ Τζόρνταν. Είναι τόσο ωραίο», ήταν τα λόγια του έμπειρου «άσου» για την προσέγγιση του Τζόρνταν, ώστε να παίξει για τις «Σφήκες».

Γιατί, όμως, αγωνιστικά να επιλέξει τους Χόρνετς, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει να τελειώσει την καριέρα του στους Σπερς, με τους οποίους τόσα είχε πετύχει; «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, να αποκτήσω μια άλλη εμπειρία. Ήμουν για 17 χρόνια στους Σπερς, είχα καταλάβει πως ήταν η τελευταία χρονιά του Τζινόμπιλι και ήθελα να έρθω στην Ανατολή να δοκιμάσω κάτι άλλο. Πέτυχα όσα ήθελα με τους Σπερς, ήταν εξαιρετικοί μαζί μου, αλλά ένιωσα πως ήταν η ώρα να πάω κάπου αλλού», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εν λόγω ερώτηση, γνωρίζοντας πως στην νέα του ομάδα θα βρει ακόμη έναν «αστέρα», τον Κέμπα Ουόκερ. «Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και έχουμε μια εξαιρετική σχέση στο παρκέ. Ήταν ο πρώτος που είδα στην ομάδα, όταν υπέγραψα τον Ιούλιο. Με υποδέχθηκε και μου είπε αμέσως να βγούμε έξω να τα πούμε. Είναι ωραίο να έρχεσαι σε ομάδα που υπάρχει τέτοιος All Star παίκτης. Αν ο προπονητής μας βάζει μαζί, εμένα μου αρέσει σαν ιδέα, θα συνεργαζόμαστε πολύ καλά», είπε ο Πάρκερ για την επικείμενη συνεργασία τους.

Στους Χόρνετς, βέβαια, υπάρχει και ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά από τα χρόνια στην Εθνική Γαλλίας, ο Νικολά Μπατούμ. Για τον ίδιο, τόνισε πως «είμαι πολύ χαρούμενος και λατρεύω να παίζω μαζί του. Είχαμε τα καλύτερά μας χρόνια στην Εθνική, παίζοντας μαζί και όντες οι καλύτεροι παίκτες. Κερδίσαμε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ 2013 και είναι ένα ορόσημο, γιατί ήταν η πρώτη φορά που κερδίζαμε κάτι στην ιστορία μας. Ελπίζω να κάνω παρόμοια πράγματα μαζί του και να φέρουμε τους Χόρνετς στα playoffs».

Τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του Χόρνετς από τον Τόνι Πάρκερ; «Ξέρω πως ο προπονητής μας θέλει να φέρουμε μια υπέροχη κουλτούρα εδώ, να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα και την πόλη. Να φέρουμε στην ομάδα, όσα πετύχαμε με τους Σπερς, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές. Ο μεγαλύτερος ρόλος για μένα, είναι να φέρω την πειθαρχία που κάνει μια ομάδα να παίζει καλά με διάρκεια. Χρειάζεται πολύς χρόνος, πειθαρχία και αφιέρωση, να είσαι εκεί κάθε μέρα. Πρέπει να δώσω στους νεότερους να καταλάβουν, ότι είναι τεράστια ευκαιρία που παίζουν στο ΝΒΑ, σε έναν τέτοιο οργανισμό σαν τους Χόρνετς, ώστε να ανταποδώσουμε αυτή την ευκαιρία με το να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας με νίκες», υπογράμμισε ο Γάλλος «αστέρας». 

Η έλευση του Τόνι Πάρκερ στη Σάρλοτ, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις αναμφισβήτητες αγωνιστικές ικανότητές του. Στο πρόσωπό του, το... ίδιο του το είδωλο ίσως να βρήκε τον άνθρωπο που θα προχωρήσει το σύλλογο ένα «βήμα» πιο μπροστά, για να γίνει ένας παραδοσιακά μεγάλος του ΝΒΑ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ