20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Πάνω από όλα η Εθνική για τον Καπέλα (pics)

Η Εθνική Ελβετίας συμμετέχει στην προ-προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021, με τους τελευταίους έξι αγώνες της να διεξάγονται μες στον Αύγουστο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει να πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από το 1955, οπότε τερμάτισε 14ο, ενώ από το 2005 έως το 2011 συμμετείχε στη Β’ Κατηγορία. Οι παίκτες του Τζιανλούκα Μπαριλάρι θα δώσουν τη «μάχη» τους, συμμετέχοντας στον τρίτο προ-προκριματικό γύρο του Ευρωμπάσκετ 2021, αντιμετωπίζοντας την Πορτογαλία και την Ισλανδία. Στόχος τους, η πρόκριση στην τελευταία φάση των προκριματικών και η τοποθέτησή τους στον Ε’ Όμιλο, μαζί με τη Φινλανδία, τη Γεωργία και τη Σερβία. Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, ο Κλιντ Καπέλα όμως έρχεται για να τους διευκολύνει, οδηγώντας τους στην επόμενη φάση.

Τη στιγμή που υπάρχουν διεθνείς που αρνούνται τη κλήση στην εθνική ομάδα της χώρας τους εν όψει του μεγάλου φετινού «ραντεβού», του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, ο 25άχρονος σέντερ των Χιούστον Ρόκετς θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού, παίζοντας στα τέσσερα ματς που θα γίνουν στο Φρίμπουργκ, το Σίνες, το Ρέικιαβικ και το Μοντρό. (03-21/08). Ο γεννημένος στη Γενεύη Κλιντ Καπέλα, που έλκει την καταγωγή του από την Αγκόλα και το Κονγκό, έχει να αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος από το 2013, οπότε συμμετείχε στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2015. «Η επιστροφή του στην Εθνική ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μας συμβεί», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Τζιανκάρλο Σέρτζι.

 

«Αισθάνομαι πολύ καλά και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω ξανά για την Εθνική. Θα δώσουμε κάποιους αγώνες στην έδρα μας κι αυτό είναι εξίσου καλό. Θα είναι σπουδαία, είμαι ενθουσιασμένος. Θέλω να μεταφέρω στην ομάδα την ενέργειά μου και την εμπειρία μου, αλλά και το πνεύμα νικητή που με διακατέχει. Θέλω να δείξω το δρόμο της νίκης, θα πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ενέργεια. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την Ελβετία και το μπάσκετ της χώρας, θέλω να κερδίσω με τη χώρα μου. Για αυτό είμαι εδώ, για αυτό δουλεύω», παραδέχθηκε ο ίδιος, για να προσθέσει όσον αφορά στην πορεία της προετοιμασίας τους μέχρι στιγμής: «Όλοι δουλεύουν σκληρά για την Εθνική, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για σημαντικά παιχνίδια και όλοι περιμένουν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς».

«Επικοινωνήσαμε μαζί του, με την οικογένειά του, την ομάδα του. Δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Εθνική», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Ελβετικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για να διευκρινίσει για τη συμπεριφορά του παίκτη, που θεωρείται από τους πλέον δημοφιλείς αθλητές της χώρας και τον πλέον αναγνωρίσιμο μετά τον τενίστα Ρότζερ Φέντερερ: «Είναι ένα απλό μέλος της ομάδας. Μένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους συμπαίκτες του, τρώει μαζί τους, δεν υπάρχει διαφορά κι ας είναι κάποιοι εξ αυτών ημιεπαγγελματίες».

Η πρόκριση στην τελική φάση του 41ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα λάβει χώρα στην Τσεχία, τη Γεωργία, τη Γερμανία και την Ιταλία, θα είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τον Ελβετό ΝΒΑer, όπως συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ο στόχος μας, είναι το όνειρό μας. Έχουμε το ταλέντο και τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε, το γνωρίζουμε, μπορούμε να το πετύχουμε. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία, να εξασφαλίσουμε την παρουσία της Ελβετίας στο επόμενο Ευρωμπάσκετ. Όλοι σε αυτό στοχεύουμε. Έχουμε την ικανότητα να προκριθούμε στον επόμενο προκριματικό γύρο και μετά θα παλέψουμε για τη θέση μας στην τελική φάση. Προς το παρόν, δεν ξέρω πολλά για την Πορτογαλία και την Ισλανδία, είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα μας. Ξέρω, όμως, πως μπορούμε να παίξουμε καλά, το κίνητρό μας είναι υψηλό και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θα παίζουμε σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός. Προσωπικά, είμαι υπερήφανος κάθε φορά που επιστρέφω σπίτι. Η παρουσία μου στην Εθνική βοηθάει στο να ακούν και να ασχολούνται με το άθλημα οι συμπατριώτες μου. Αρκετά νεαρά παιδιά με βλέπουν σαν πρότυπο και, εφόσον μπορώ, θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα μας. Θα είναι κάτι σπουδαίο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ