19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021

Τους αντιπάλους της στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021 έμαθε η Εθνική Ελλάδας Ανδρών, μετά τη διαδικασία της κλήρωσης που φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα (22/07) στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κληρώθηκε στον Η’ Όμιλο και θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Λετονία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τη Βουλγαρία. Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι…

Α’: Ομάδα 2 από προκριματικά (Σλοβακία/Κύπρος/Ρουμανία), Πολωνία, Ισραήλ, Ισπανία
Β’: Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρωσία
Γ’: Τσεχία, Βέλγιο, Λιθουανία, Ομάδα 1 από προκριματικά (Αλβανία/Λευκορωσία/Δανία)
Δ’: Κροατία, Τουρκία, Ολλανδία, Σουηδία
Ε’: Φινλανδία, Γεωργία, Ομάδα 4 από προκριματικά (Ελβετία/Πορτογαλία/Ισλανδία), Σερβία
ΣΤ’: Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ουκρανία
Ζ’: Γερμανία, Μαυροβούνιο, Ομάδα 3 από προκριματικά (Λουξεμβούργο/Κόσοβο/Μεγάλη Βρετανία), Γαλλία
Η’: Ελλάδα, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία

Στο 41ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος είκοσι τέσσερις χώρες, με τις διοργανώτριες Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία να έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους. Από την κλήρωση προέκυψαν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τα παιχνίδια να είναι διπλά (εντός κι εκτός έδρας). Οι πρώτες τρεις ομάδες κάθε ομίλου -εξαιρουμένων των ομίλων που θα κληρωθούν οι τέσσερις «οικοδέσποινες»- θα τσεκάρουν το «εισιτήριο» για την τελική φάση, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17 Αυγούστου με 3 Σεπτεμβρίου του 2021. Στους ομίλους των Τσεχίας, Γεωργίας, Γερμανίας και Ιταλίας θα εξασφαλίσουν την πρόκριση οι συγκεκριμένες τέσσερις χώρες ανεξαρτήτου κατάταξης και οι καλύτερες δύο βάσει βαθμολογίας.

Στην τελευταία φάση των προκριματικών θα πάρουν μέρος, συνολικά, τριάντα δύο ομάδες μεταξύ των οποίων και η «γαλανόλευκη», με τις αναμετρήσεις να διεξάγονται σε τρία «παράθυρα»: στις 17-25 Φεβρουαρίου του 2020, στις 23 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου του 2020 και στις 15-23 Φεβρουαρίου του 2021. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η προ-προκριματική φάση, με τέσσερα «εισιτήρια» να αναζητούν κάτοχο. Οι τελευταίοι αγώνες θα γίνουν από τις 3 έως τις 21 Αυγούστου και την πρόκριση θα εξασφαλίσουν μία εκ των Αλβανίας, Λευκορωσίας, Δανίας από τον Α’ Όμιλο, Σλοβακίας, Κύπρου και Ρουμανίας από το Β’ Όμιλο, Λουξεμβούργου, Κοσόβου και Μεγάλης Βρετανίας από το Γ’ Όμιλο και Ελβετίας, Πορτογαλίας και Ισλανδίας από το Δ’ Όμιλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ