27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πάνε Τόκιο, Γαλλία και Ισπανία, «έκλεισαν» οι 8 θέσεις για το Ολυμπιακό Τουρνουά

Η Γαλλία και η Ισπανία θα είναι οι δύο σίγουροι εκπρόσωποι της Ευρώπης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Οι «μπλε» νίκησαν τους Αμερικανούς και προκρίθηκαν στην τετράδα γράφοντας ιστορία και παράλληλα εξασφαλίζοντας θέση για το Ολυμπιακό Τουρνουά, χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω αγώνες. Η Ισπανία είχε περάσει κι εκείνη την Τρίτη (10/9) στην τετράδα, ενώ οι απευθείας προκρίσεις αυτών των δύο, «σφραγίστηκαν» από την ήττα και τον αποκλεισμό της Τσεχίας από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πλέον οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά της διοργάνωσης (Γαλλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Ισπανία) έχουν εξασφαλισμένες τις θέσεις τους στην Ολυμπιάδα.

Εκεί θα βρίσκονται επίσης η διοργανώτρια Ιαπωνία, η Νιγηρία που τερμάτισε πιο ψηλά απ' όλες τις αφρικανικές ομάδες, το Ιράν που πήρε το εισιτήριο από την Ασία και οι ΗΠΑ που θα τελειώσουν το τουρνουά στη δεύτερη υψηλότερη θέση από τις ομάδες της αμερικανικής ηπείρου, πίσω από τους Αργεντίνους.

Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα κριθούν μέσω των ισάριθμων Προολυμπιακών τουρνουά (24/7/2020-9/8/2020) που θα διεξαχθούν του χρόνου το καλοκαίρι και σ' ένα από αυτά θα λάβει μέρος και η Ελλάδα.

Οι 24 ομάδες που θα παλέψουν για τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια είναι οι εξής: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς, Τουρκία.

Οι άλλες οκτώ ομάδες θα προκύψουν με βάση την κατάταξη της FIBA και θα είναι δύο από Αμερική (Βόρεια και Νότια μαζί), δύο από Ευρώπη, δύο από Αφρική και δύο από Ασία/Ωκεανία.

Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο για τα προολυμπιακά τουρνουά ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ