26.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Πάλι μένει στην προσπάθεια… (vid)

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά καλός επιθετικά για 30 λεπτά στη Βαλένθια, μα όταν περιορίστηκε... τα έχασε, με την άμυνά του να μην τον βοηθά σε τίποτα, τις «Νυχτερίδες» να φτάνουν αρκετά εύκολα στο τελικό 95-83 σε σύγκριση με την εικόνα του αγώνα και μια ακόμη ήττα να προστίθεται στο «βαρύ» πια απολογισμό του 2-5 στην Ευρωλίγκα, δείχνοντας πως οι «πράσινοι» μπορούν να πουν για άλλη μια φορά πως μένουν απλά στην προσπάθεια, στοιχείο που, όταν είναι επαναλαμβανόμενο, δεν μπορεί πια να τους τιμά.

Ο αγώνας φαινόταν από την αρχή πως θα ήταν θεαματικός μεν, ισορροπημένος δε, με τον Ουάιτ να ξεκινά ορεξάτος για τον Παναθηναϊκό, βοηθώντας και τον Παπαπέτρου να βρει ρυθμό, αλλά την ίδια ώρα στην απέναντι πλευρά ο Πρέπελιτς βρισκόταν σε κατάσταση αντίστοιχη του Αμερικανού, με την «πράσινη» άμυνα να αδυνατεί να τον διαχειριστεί και να τον βλέπει να «σπρώχνει» τη Βαλένθια (22-21).

Η πρώτη υποψία δημιουργίας διαφοράς δόθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με το καλάθι του Τόμπι να διαμορφώνει το 26-21, αλλά γρήγορα ο Μακ και οι ψηλοί του Βόβορα, με πρωτεργάτη τον Μήτογλου έδωσαν το «παρών», με αποτέλεσμα να μην ξεφύγει η κατάσταση και, αντιθέτως, να υπάρξουν εναλλαγές στο προβάδισμα, ώσπου ο Πρέπελιτς πήρε πάλι το «όπλο» του και με σουτ στο τέλος του ημιχρόνου «έγραψε» το 45-41.

Ο Μποχωρίδης έκανε πολύ καλή δουλειά αμυντικά και με δικό του τρίποντο επανήλθε το «πράσινο» προβάδισμα στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου (50-52), αλλά εκεί βγήκε με πέμπτο φάουλ και άρχισε ο αποπροσανατολισμός, με ένα σερί 10-2 των γηπεδούχων να φέρνουν συναγερμό από τη δραστηριότητα των Κάλινιτς και Ντούμπλιεβιτς (60-54). Η αντίδραση ήρθε από τους Μακ και Νέντοβιτς, που βρήκαν μεγάλα σουτ, αλλά η άμυνα εξακολουθούσε να μη βοηθά και ο Χέρμανσον πέρασε άνετα για το 70-66.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη, όταν η Βαλένθια περιόρισε τα ατού του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια, με τον Ουίλιαμς να βρίσκει τον εαυτό του και τον Ντούμπλιεβιτς να τον συμπληρώνει στη ρακέτα για τη διψήφια διαφορά κοντά στα μέσα της τελευταίας περιόδου (81-70). Λίγες προσπάθειες επιθετικά ήταν, στη συνέχεια, λελογισμένες και η άμυνα συνέχισε να... απουσιάζει, με τους παίκτες του Πονσαρνάου να παίζουν... ρολόι στα τρίποντα και να φτάνουν με «φρενήρη» ρυθμό στο τελικό +

Δεκάλεπτα: 22-21, 45-41, 70-66, 95-83

ΤΙΜΩΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ: Ο Κλέμεν Πρέπελιτς το έχει αναγάγει σε... συνήθεια να παίζει καλά κόντρα στις ελληνικές ομάδες, είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο. Με τον Παναθηναϊκό τα έκανε σχεδόν όλα σωστά, έχοντας 18 πόντους με 6/7 σουτ και πέντε ασίστ, διατηρώντας τη Βαλένθια όρθια στο πρώτο ημίχρονο και δίνοντας την απαραίτητη «ώθηση» για την κυριαρχία στην επανάληψη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 18 λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν μπορούν αν συγχωρεθούν. Ο Παναθηναϊκός είχε τόσα, με τη Βαλένθια να κάνει 10, σημειώνοντας οκτώ λιγότερες διαφορές, χαραμίζοντας έτσι τα πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (4-9), άρα και τρεις κατοχές (οι δύο τελευταίες ήραθν με όλα να έχουν κριθεί) που σε συνθήκες ισορροπίας μπορεί να σήμαιναν πολλά, καθώς και την καλή στατιστική εικόνα του σε σουτ εντός παιδιάς (58.3% έναντι 52.6% της Βαλένθια) και σε τρίποντα (52.4% έναντι 54.2% των «Νυχτερίδων»).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ