16.9 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Χρήστος Σερέλης παρουσιάζει στο Basketa τον νέο Ολυμπιακό (pics)

Ο Χρήστος Σερέλης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και αναλύει στο Basketa.gr τους νέους «ερυθρολεύκους», με όσα πρέπει να περιμένουμε για τη σεζόν που έρχεται.

Η νέα σεζόν είναι ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν… με τη βούλα στην Basket League, διεκδικώντας ξανά τα «σκήπτρα» του πρωταθλητή και, την ίδια ώρα, επιδιώκουν μια καλύτερη μοίρα και μια πιο ανταγωνιστική πορεία στην Ευρωλίγκα. Οι κινήσεις των Πειραιωτών ήταν τέτοιες, που δείχνουν σοβαρότητα και σαφή αγωνιστική κατεύθυνση, με την «υπογραφή» του Γιώργου Μπαρτζώκα και υπό την ηγεσία του Κώστα Σλούκα, στην πρώτη σεζόν χωρίς την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες είναι ξεχωριστές. Και ο Ολυμπιακός μοιάζει να ανταποκρίνεται σε αυτές, εντυπωσιάζοντας από την προετοιμασία του και στέλνοντας… μηνύματα. Το «στοίχημα», ασφαλώς, είναι ακόμη μεγαλύτερο από το περσινό του κατά κύριο λόγο ενός ματς ανά εβδομάδα, καθώς η ομάδα επανέρχεται σε μια… αγωνιστική κανονικότητα και οφείλει, παράλληλα, να φανεί αντάξια της ιστορικής επανόδου της.

Τι πρέπει να περιμένουμε, λοιπόν, από τον νέο Ολυμπιακό; Τις απαντήσεις δίνει ο Χρήστος Σερέλης στο Basketa.gr, που αντιμετώπισε τους Πειραιώτες στην φιλική αναμέτρηση με το Λαύριο και μπορεί από πρώτο χέρι να μας μεταφέρει το τι ετοιμάζουν στο ΣΕΦ.

«Έτσι θα παίζει ο Ολυμπιακός - Αυτά τα στοιχεία θα δίνουν οι νέοι παίκτες»

«Ο Ολυμπιακός είχε ορισμένες απουσίες, όπως κι εμείς που φανήκαμε σε σημαντικό βαθμό απροετοίμαστοι λόγω του σημείου αυτού της σεζόν. Παρά το γεγονός αυτό, φυσικά, φανέρωσε κάποια στοιχεία όπως η κίνηση της μπάλας με ταχύτητα, που ήταν αρκετά εντυπωσιακή και στο σετ παιχνίδι, με αρκετά plays που αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό. Η μεταφορά της μπάλας από τη μια πλευρά στην άλλη ήταν αρκετά αξιοσημείωτη με τον τρόπο, που αυτή γινόταν», ήταν η πρώτη του τοποθέτηση, προτού μιλήσει για τα νέα αποκτήματα.

«Ο Ντόρσεϊ θα δώσει σουτ με μερικά off ball plays, που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Δεν τα έβαλε σε αυτό το φιλικό, αλλά θα προσαρμοστεί και θα αρχίσει να σκοράρει με το ρυθμό, που γνωρίζουμε. Ο Φαλ είναι ένα φοβερό κορμί με μεγάλη βοήθεια, χάρη στην οντότητά του, σε άμυνα και επίθεση. Ο Ουόκαπ, επίσης, είναι ένας πολύ σοβαρός γκαρντ, που κάνει τα απόλυτως απαραίτητα, δεν εκβιάζει προσπάθειες και είναι πάντοτε θετικός ως προς το τι ζητά η ομάδα του στην οργάνωση και την άμυνα».

«Έτσι θα παίζει μετά το τέλος του Σπανούλη ο Σλούκας - Δεν είναι έκπληξη όσα κάνει ο Βεζένκοφ»

Εξαιρετικός στο φιλικό αυτό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό εντυπωσιάζει και βελτιώνεται ασταμάτητα. Ο κόουτς Σερέλης σχολιάζει πως «δεν είναι έκπληξη όλα όσα κάνει ο Βεζένκοφ από πέρυσι. Το ζήτημα είναι να αποκτήσει μονάχα σταθερότητα. Μπορεί να παίξει άνετα και στο “3”, κάτι που δίνει μεγάλο κέρδος με δυνατότητα να παίζει σε δύο θέσεις με εξαιρετική ικανότητα στο σουτ. Μπορεί, φυσικά, να γίνει μια ηγετική φυσιογνωμία με την αποχώρηση του Πρίντεζη, αλλά δε θα ήταν έκπληξη να τον βλέπουμε μελλοντικά στο “3”. Είναι πιο αθλητικός και γρήγορος, φαίνεται πως έχει δουλέψει στην προπόνηση, βελτιώνοντας την φυσική του κατάσταση και την ικανότητα στα πόδια του».

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε και το ρόλο του Κώστα Σλούκα στην εποχή μετά τον Βασίλη Σπανούλη. «Ο ρόλος του Σλούκα δε θα αλλάξει, επί της ουσίας, αγωνιστικά. Είναι πάντοτε ένας πυλώνας σε δημιουργία και εκτέλεση, αλλά φέτος μπορεί να τον δούμε να εκτελεί περισσότερο. Η έλευση του Ουόκαπ, ενός αθλητή με διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ από τον Σπανούλη και τους προηγούμενους ξένους, του προσφέρει ένα ιδιαίτερο ταίρι, που με τα χαρακτηριστικά που κατέχει μπορεί να τον βοηθήσει να προσφέρει ακόμη περισσότερο στο σκοράρισμα», είπε.

«Ο Μπαρτζώκας θα δείξει αυτό που θέλει»

Ο Χρήστος Σερέλης, επίσης, θέλησε να σχολιάσει με το δικό του τρόπο το τι κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν επιπλέον. «Δεν μπορώ να πω τι λείπει και τι όχι. Το μόνο που μπορεί να προσέξει κανείς είναι, ότι δεν υπάρχει έκτος ξένος ακόμη, στοιχείο που μπορεί να σημαίνει κάτι για το μέλλον, αν έβρισκε μια καλή λύση», ανέφερε.

Στο τέλος, είχε μια ιδιαίτερη αναφορά να κάνει στο έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα, αναγνωρίζοντας την ιστορική συγκυρία και επισημαίνοντας πως «ο κόουτς Μπαρτζώκας θα παρουσιάσει επιτέλους αυτό που θέλει και θα χτίσει την ομάδα του, όπως εκείνος επιθυμεί. Ο ίδιος το ήθελε και γνωρίζει πολύ καλά, ότι η συμμετοχή στο πρωτάθλημα θα τον βοηθήσει, γιατί πέρυσι ήταν φανερό σε κάποια ματς της Ευρωλίγκα, ότι ρυθμός δεν υπήρχε, παρότι ο Ολυμπιακός ήταν θεωρητικά πιο ξεκούραστος με το ένα ματς ανά εβδομάδα. Τώρα, όμως, θα μπορεί να φτιάξει τα πάντα, όπως τα επιθυμεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ