22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Χαρίλαος Τρικούπης εκτέλεσε τον Κολοσσό με τρίποντες «βόμβες»

Ο Χαρίλαος Τρικούπης έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα του Κολοσσού Ρόδου φεύγοντας με το εμφατικό διπλό (66-77), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου που έχει ξεκινήσει φουριόζα τη σεζόν, καθώς πριν μία εβδομάδα είχε επιβληθεί του Άρη στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Μεσολογγίου υποχρέωσε παράλληλα τους Ροδίτες στη δεύτερη ήττα τους και πρώτη στο κλειστό της Καλλιθέας.

Η πρώτη περίοδος ήταν το μοναδικό κομμάτι του αγώνα στο οποίο κυριάρχησε το σύνολο του Ηλία Καντζούρη, καθώς στο 10' είχε προβάδισμα πέντε πόντων (16-11), παίζοντας καλή άμυνα.

Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με διαδοχικά τρίποντα διέλυσαν κάθε αμυντικό σύστημα του Κολοσσού και πήραν προβάδισμα έντεκα πόντων (26-37).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Χαρίλαος Τρικούπης εκτόξευσε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, καθώς ξέφυγε με 17 (31-48). Οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν όμως δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν ποτέ στον αγώνα και το τελικό 66-77 ήρθε απόλυτα δίκαια.

Ο ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Η... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Ντεβόντε Γκριν ήταν ο ήρωας της πρεμιέρας με το τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή του αγώνα με τον Άρη. Ωστόσο ήταν ο πρώτος σκόρερ και στη δεύτερη νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη, σταματώντας στους 21 πόντους με 5/7 τρίποντα. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Γιάννη Χατζηνικόλα ο οποίος πρόσφερε 9 πόντους (3/3 τρίποντα) και 5 ασίστ, οργανώνοντας ιδανικά το παιχνίδι της ομάδας του. Για τους ηττημένους προσπάθησε ο Τούρκος Κερέμ Καντέρ, όμως οι 15 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δύο ήταν τα στατιστικά που έκριναν τον αγώνα. Πρώτα απ' όλα τα τρίποντα, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να σουτάρει με το εξαιρετικό 15/28, την ώρα που οι γηπεδούχοι τα «έσπασαν» με 4/21. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στη μάχη των ριμπάουντ με 37 αντί 23 του Κολοσσού.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ