24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Φριντέτ είναι υπέρβαση και πολυτέλεια

Ο Τζίμερ Φριντέτ είναι η «βόμβα» που ενεργοποίησε ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι ταράζοντας τα νερά και ενθουσιάζοντας την πλειονότητα του κόσμου του...

Πρόκειται για έναν παίκτη του οποίου το επιθετικό ταλέντο σπανίζει στην Ευρώπη. Ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού μπορούν να βάλουν την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι με τόσους τρόπους όπως ο 30χρονος σκόρερ.

Η προσωπική φάση είναι το «ψωμί» του, ενώ του αρέσει να παίρνει σκριν και να εκτελεί μετά από ντρίμπλα. Δεν είναι ο ορισμός του σουτέρ θέσης, αλλά έχει την ευχέρεια να εκτελέσει κι έτσι. Μπορεί να πάει κοντά στο καλάθι και να τελειώσει τη φάση με φλότερ ή ακόμα και με λέι απ μπροστά στον αντίπαλο ψηλό βάζοντας αρκετά φάλτσα.

Την τελευταία τριετία έπαιξε στην Κίνα όπου πληρώθηκε καλά και δεν σταμάτησε να «πυροβολεί». Ανεξάρτητα με τη δυναμικότητα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, δεν σημαίνει ότι όποιος πάει στην Ασία... ξεχνάει και το μπάσκετ που ξέρει.

Στο ΝΒΑ είχε τις δικές του στιγμές με σπουδαίες αλλά και μέτριες εμφανίσεις. Στην πραγματικότητα δεν είναι «καθαρό» δυάρι αλλά ένας κόμπο γκαρντ.

Το βέβαιο είναι ότι η απόκτησή του αποτελεί μία μεγάλη οικονομική υπέρβαση, αλλά και ταυτόχρονα πολυτέλεια, διότι οι εποχές που τέτοιες κινήσεις ήταν συνηθισμένες έχουν περάσει και με βάση την κατάσταση στη χώρα και τη φορολογία, μάλλον ανεπιστρεπτί.

Όπως κάθε άλλος παίκτης όμως, ο Φριντέτ έχει κάποια αρνητικά. Η αδυναμία του στην άμυνα σε... υπερβολικό βαθμό κάποιες φορές μπορεί να καλυφθεί πάντως. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την ταπεινή μας άποψη όμως αφορά το γεγονός ότι δεν είναι ο παίκτης που αρέσκεται τόσο να «παλεύει» για να ξεμαρκαριστεί και να βγει από τα σκριν για να «πυροβολήσει», αλλά εκείνος ο οποίος προτιμά να κρατάει την μπάλα και να δημιουργεί τη δική του φάση, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει το παιχνίδι του Νικ Καλάθη.

Η προσαρμογή του δεν αποτελεί πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παίξει ξανά στο παρελθόν στη Γηραιά Ήπειρο.

Αυτό που μπερδεύει είναι η έως τώρα στελέχωση της περιφέρειας των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Ράις και ο Φριντέτ έχουν πολλά κοινά στοιχεία και μαζί στο παρκέ θα δημιουργήσουν «πονοκεφάλους» στις αντίπαλες άμυνες, αλλά και πρόβλημα στην άμυνα του «τριφυλλιού».

Το βέβαιο είναι ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι εκείνος ο οποίος αποφασίζει και στη συνέχεια θα κριθεί γι' αυτό που θα παρουσιάσει στο παρκέ, έχοντας τη στήριξη της διοίκησης της ΚΑΕ για τα προσεχή δύο χρόνια.

Πέρα από τον «σεσημασμένο δολοφόνο» Τζίμερ Φριντέτ αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις, με το «τριφύλλι» να αναζητά αμυντικούς «ογκόλιθους», αλλά ταυτόχρονα ικανούς στο μακρινό σουτ...

Ανεξάρτητα πάντως από τις απόψεις του καθενός, οι ιθύνοντες είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει και το δίκαιο για όλους θα είναι το σύνολο του «Άρτζι» να κριθεί όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ