16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο τίτλος ήρθε (και) με ρεκόρ τριπόντων

Τα στατιστικά επιτεύγματα μέσα από τη θριαμβευτική κατάκτηση του BCL για την ΑΕΚ έχουν τη δική τους αξία και καταδεικνύουν το μέγεθος της επιτυχίας της. Ίσως το σημαντικότερο επίτευγμα της “Ένωσης” χθες, σε ένα ματς με μεγάλη ένταση που απαιτούσε τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης, ήταν η πολυφωνία που επέδειξε στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πως αλλιώς θα έφτανε στην “100άρα”;

 

Η ΑΕΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων -τέσσερις είχαν οι Γάλλοι- και έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης.

 

Οι αριθμοί αναδεικνύουν ως MVP τον Ντελρόι Τζέιμς κι ας έπαιξε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά. Ο Αμερικανός είχε 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αυτή ήταν η 3η φορά στη φετινή σεζόν στην οποία κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της ΑΕΚ μετά την πρεμιέρα με την Εστουδιάντες και το ματς της 12ης αγωνιστικής με τη Στρασμπούρ.

 

Το στοιχείο που έβγαλε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος στο BCL στο παρκέ η ΑΕΚ, ήταν η συνέπεια στην εκτέλεση από την περίμετρο. Τα τρίποντα διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο. Δεν ήταν μόνο η διαφορά του ποσοστού μεταξύ των δύο ομάδων (+16,1% για την ΑΕΚ), ήταν και το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα σούταρε με πολύ ψηλότερο ποσοστό από τα συνηθισμένα δεδομένα της. Είχε 52,94% (9/17) ξεπερνώντας για πρώτη φορά στα 20 παιχνίδια της στη διοργάνωση το 50%. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της από τα 6,75 ήταν το 43,75% με το οποίο σούταρε στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τη Στρασμπούρ (7/16).

 

Ρεκόρ μπορεί να θεωρηθεί και η επίδοση των 100 πόντων στην επίθεση αφού οι 103 του αγώνα στη Βενετία για τη 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ήρθαν μέσα από παράταση.

 

Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει σε ισορροπία το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα αφού και οι δύο ομάδες πήραν από 42 πόντους μέσα από το “ζωγραφιστό”. Με αυτήν την επίδοση ισοφάρισε το ρεκόρ της στη φετινή διοργάνωση καθώς 42 πόντους είχε ακόμη και στα δύο ματς με την Ολίμπια αλλά και στο ματς της Μαδρίτης με την Εστουδιάντες.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ