21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Σπανούλης «πιάνει» την τριάδα των «τοτέμ»

Τον 8ο τελικό της καριέρας του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει μπροστά του ο Βασίλης Σπανούλης για να «σκαρφαλώσει» στην 4η θέση της σχετικής λίστας.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε για πρώτη φορά σε έναν τελικό του Κυπέλλου πριν από 16 χρόνια, στις 7 Απριλίου 2004. Τότε ως παίκτης του Αμαρουσίου χρησιμοποιήθηκε κόντρα στη νυν ομάδα του, τον Ολυμπιακό και σημείωσε τρεις πόντους χωρίς όμως να φτάσει στον τίτλο αφού οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 74-66 στο ΣΕΦ.

 

Ο Σπανούλης υπό το βλέμμα του Τόμιτς, στον 1ο από τους επτά ως σήμερα, τελικούς του στο Κύπελλο

 

Ακολούθησαν τέσσερις τελικοί με τον Παναθηναϊκό, το 2006, το 2008, το 2009 και το 2010 ενώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στους τελικούς του 2012 και του 2013. Επτά συνολικά τελικοί εκ των οποίων μόνο οι τρεις ήταν κερδισμένοι, όλοι με τον Παναθηναϊκό.

 

Ο «V-Span» με τον 8ο τελικό του θα ξεπεράσει τον Παναγιώτη Φασούλα και θα φτάσει στην 4η θέση της σχετικής λίστας τρία άλλα «τοτέμ» του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα αγωνιστεί για 6η φορά σε τελικό της διοργάνωσης, αριθμό στον οποίο έφτασαν στο παρελθόν οι Γιατζόγλου, Δοξάκης, Καστρινάκης, Κορωναίος, Περπέρογλου, Πρέλεβιτς, Ρωμανίδης και Μπουντούρης.

 

Πρώτος της σχετικής λίστας με 12 τελικούς είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

 

Με επτά μπαίνει και στη 10άδα των σκόρερ

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σημείωσε 67 πόντους στους επτά τελικούς της καριέρας του στη διοργάνωση. Με επτά ακόμη, θα μπει στην πρώτη 10άδα των σκόρερ στην ιστορία του θεσμού ξεπερνώντας τον Μηνά Γκέκο που είχε 73.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ