20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο σοβαρός και το «τσίρκο» (vid)

Ο Παναθηναϊκός έπεσε με ψηλά το κεφάλι στο φινάλε του στην φετινή Ευρωλίγκα, όμως η διοργάνωση -έστω και καθυστερημένα- είναι πλέον φανερά προβληματική.

Τα θέματα του blog δεν θα μπορούσαν παρά να είναι δύο. Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα του Όντεντ Κάτας μπορεί να είχε ξανά κάκιστη άμυνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως τουλάχιστον ήταν απόλυτα αξιοπρεπής. Και μάλιστα λίγο έλειψε στο φινάλε να στριμώξει τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη που ήταν υπερβολικά χαλαροί.

Θα ήταν σημαντικό αυτή τη μαχητικότητα να την είχαν δείξει οι «πράσινοι» στην πλειονότητα των αναμετρήσεων της Ευρωλίγκας. Το άσχημο είναι ότι αποτέλεσε την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Πλέον όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το «τριφύλλι» οφείλει να ρίξει το «βάρος» στις εγχώριες διοργανώσεις και να τις κατακτήσει, αν είναι δυνατόν με εμφατικό τρόπο.

Η σεζόν στην EuroLeague ήταν αποκαρδιωτική και η 16η θέση δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ουδείς μπορεί να γνωρίζει πως θα παρουσιαστεί όμως ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν. Μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει αρκετός καιρός και σημαντικά παιχνίδια για το συγκρότημα του Ισραηλινού τεχνικού. Δεν χρειάζεται πάντως ιδιαίτερο κόπο για να αντιληφθεί ο καθένας ότι η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση κι απλώς μία κακή παρένθεση.

Το «τσίρκο» της EuroLeague

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει μία παροιμία κι αυτό ισχύει αναφορικά με τις εξελίξεις και την απόφαση έξι ομάδων και του Παναθηναϊκού να στρέψουν τα βέλη τους κατά του Τζόρντι ΜπερτομέουΤέτοιες ημέρες πριν τρία χρόνια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφραζε δημόσια τους προβληματισμούς του και όλοι ήταν εναντίον του. Ουδείς ξεχνάει ότι είχαν βγει ακόμα κι ανακοινώσεις από τις ομάδες-μετόχους που υποστήριζαν ότι συκοφαντεί τη διοργάνωση και τον Καταλανό εκτελεστικό διευθυντή.

Από το 2018 μέχρι το 2021 έχουν αλλάξει πλέον πολλά και οι... τυφλοί είδαν. Η «ονειρικά πλασμένη» διοργάνωση είναι διάτρητη. Όχι μόνο λόγω του απίστευτα ερασιτεχνικού προγράμματος των αγώνων στους οποίους η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης παίζει την τελευταία αγωνιστική της -που κρίνεται η πρόκριση- τελευταία, μερικές ημέρες μετά τους αντιπάλους της. Αυτά έχουν γίνει ξανά και θα ξαναγίνουν.

Ωστόσο πλέον ακόμα και ομάδες -όλοι γνωρίζουν για ποιες πρόκειται- που στήριζαν χωρίς δεύτερη σκέψη τον Μπερτομέου έχουν κάνει πίσω κι αντικρίζουν κατάματα τα προβλήματα που -φέρεται να- υπάρχουν και είναι οικονομικής φύσεως. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν οι ισπανικές οι οποίες στηρίζουν τον συμπατριώτη τους ίσως διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Μαζί τους και η Φενέρμπαχτσε που απείχε από τη μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στη συνέχεια, όμως δεν γίνεται να μην υπάρξουν εξελίξεις μετά την απόφαση για συντονισμένες κινήσεις. Προς το παρόν, έστω και καθυστερημένα, η πλευρά του Παναθηναϊκού πήρε μία ηθική δικαίωση για όσα «φώναζε» χρόνια και κάποιοι προτιμούσαν να κλείνουν τα αυτιά τους. Κι αυτό δεν θα πρέπει να ξεχαστεί...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ