20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Σλούκας άφησε πίσω του τον Παπαλουκά

Ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού μέχρι το σημείο της ανατροπής της Ζαλγκίρις αλλά τελικά πήρε τον τίτλο του μοιραίου μέσα από την τελευταία φάση που έκρινε και το παιχνίδι με το κλέψιμο και το καλάθι του Ουόκαπ. Ωστόσο ο Κώστας Σλούκας πέτυχε κάτι ξεχωριστό στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

 


Με τις έξι ασίστ που μοίρασε, ο διεθνής γκαρντ έγινε ο τρίτος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Έφτασε τις 359 και προσπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά που είχε 355 αλλά με 46 αγώνες λιγότερους. Ο Σλούκας έφτασε χθες τις 124 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα ενώ ο Παπαλουκάς είχε 78.

 


Επόμενος «σταθμός» σε αυτή τη λίστα για τον Θεσσαλονικιό άσο είναι η δεύτερη θέση της λίστας. Απέχει 89 ασίστ από το να ξεπεράσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είναι μπροστά του με 447. Η κορυφή όμως μοιάζει άπιαστη ως στόχος αφού ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε τις 1.321 ασίστ και... συνεχίζει.

 


Ακόμη στο παιχνίδι του Κάουνας...

 


*Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε δύο από τα 12 τρίποντα του Ολυμπιακού (2/4) και με αυτά έγινε ο τρίτος της σχετικής, ιστορικής λίστας των «ερυθρόλευκων» στην Ευρωλίγκα. Ο «υπαρχηγός» των Πειραιωτών έφτασε τα 205 εύστοχα σουτ από την περίμετρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και προσπέρασε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε 203 στην 8ετία 2011-19.

 


*Ο Σάσα Βεζένκοφ που κέρδισε για τέταρτη φορά τον άτυπο τίτλο του MVP του Ολυμπιακού με βάση το ranking, είχε 4/4 δίποντα με τα οποία έγινε ο 25ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ δύο πόντων.

 


*Με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε εξάλλου, ο Βεζένκοφ έγινε ο 15ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση που έφτασε τα 150. Είχε συνολικά επτά ριμπάουντ με τα οποία έγινε ο 20ός παίκτης που έφτασε τα 200+ με τους «ερυθρόλευκους» στην Ευρωλίγκα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ