22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σκουρτόπουλος ζει το ίδιο deja vu (pics)

Η περίοδος αγωνιστικής απραξίας για τις περισσότερες -γιατί κάποιες είχαν υποχρεώσεις στο Κύπελλο- ομάδες της Basket League έφτασε στο τέλος της και ένα εξ ορισμού ξεχωριστό πρόσωπο της 15ης αγωνιστικής, το δεύτερο μέρος της οποίας θα «τρέξει» σήμερα, είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής επιστρέφει στους πάγκους της κατηγορίας αναλαμβάνοντας να αλλάξει την εικόνα του Ηρακλή και να τον οδηγήσει σε κάτι καλύτερο από αυτά που έχει πετύχει ως τώρα. Η αρχή αυτής της προσπάθειας θα γίνει σήμερα (28/2, 17:00) στον αγώνα με τον Ιωνικό.

 


Ποτέ δεν είναι εύκολη μια τέτοια αποστολή για έναν προπονητή που αναλαμβάνει μία ομάδα που θέλει να αλλάξει πολλά, χωρίς πολλά περιθώρια. Ο Σκουρτόπουλος όμως δεν είναι πρωτάρης σε μία τέτοια κατάσταση, όπως άλλωστε κανένας από τους προπονητές με μακρά διαδρομή όπως η δική του. Στην πραγματικότητα κάπως έτσι άρχισε η προπονητική καριέρα του και το Σάββατο θα βρεθεί σε μία θέση στην οποία βρέθηκε άλλες τρεις φορές αναλαμβάνοντας μια ομάδα της Basket League στην εξέλιξη της σεζόν.

 

 


Ντεμπούτο με αξέχαστη νίκη

 


Τον Δεκέμβριο του 2006, το Αιγάλεω μετά την απόλυση του επί μια οχταετία προπονητή του Δημήτρη Καρβέλα και αφού δεν... μακροημέρευσε στον πάγκο του ο Στιβ Γιατζόγλου, έδωσε το χρίσμα στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Παράλληλα του έδωσε και την ευκαιρία να κάνει μια αρχή ως πρώτος προπονητής στα 41 του χρόνια.

 


Το ντεμπούτο του ήταν ονειρεμένο παρότι χρειάστηκε να πληγώσει μια ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε στην αθλητική καριέρα του αλλά πέρασε κι από τον πάγκο της επί σειρά ετών ως ασίσταντ. Ήταν 16 Δεκεμβρίου 2006 όταν το Αιγάλεω αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τη νίκησε με 72-69 (Πέρκοβιτς 17, Ταπούτος 10 – Άντερσον 14, Κλαρκ 13). Ήταν η πρώτη από τις τέσσερις νίκες που έκανε σε εκείνη τη σεζόν, η πρώτη από τις 84 νίκες που έχει μετρήσει ως τώρα στην κατηγορία.

 


Έγινε... Ίκαρος

 


Στην ίδια θέση βρέθηκε και στην εξέλιξη της περιόδου 2011-12. Ο Ίκαρος Καλλιθέας με απολογισμό τριών νικών σε 14 ματς, έψαξε μια αλλαγή και την έκανε στον πάγκο του αντικαθιστώντας τον Άρη Λυκογιάννη με τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Ανέλαβε τον Ίκαρο οριακά πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη σε ένα Πρωτάθλημα 13 ομάδων με το Μαρούσι εκτός συναγωνισμού (0-13) και με ρεκόρ 5-5 οδήγησε την ομάδα της Καλλιθέας στη 10η θέση.

 


Το ντεμπούτο του στον Ίκαρο ήταν το δυσκολότερο δυνατό ή -κατά μία άλλη προσέγγιση- το ευκολότερο δυνατό, αφού αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό. Ο Ίκαρος ηττήθηκε με 66-95 (Μπέινς 17, Μπάξτερ 11 – Καϊμακόγλου και Μπατίστ 15) σε ένα παιχνίδι που έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2012.

 

 


Στην Πάτρα η άλλη όψη του νομίσματος

 


Η μοναδική από τις τρεις περιπτώσεις ομάδων που ανέλαβε στην εξέλιξη μιας σεζόν ο Σκουρτόπουλος και το αποτέλεσμα της προσπάθειας του δεν ήταν το προσδοκώμενο, ήταν η τελευταία.

 


Στην περίοδο 2016-17, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κλήθηκε να διαδεχτεί τον Κώστα Μέξα στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας αναλαμβάνοντας τους Αχαιούς με την έναρξη του δεύτερου γύρου. Η αποστολή του δεν ήταν εύκολη μετά το 4-9 του πρώτου γύρου και δεν την έφερε εις πέρας, μετρώντας τρεις νίκες σε 13 ματς για να πάρει ο Απόλλων τον δρόμο προς την Α2.

 


To ντεμπούτο του έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2017 απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ο Απόλλων ηττήθηκε με 88-69 (Ούκιτς 18, Τσαλμπούρης 15 – Βεργίνης 15, Καλινόσκι 12).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ