16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο “σιδερένιος” Ξανθόπουλος “έγραψε” ρεκόρ

Ποιος είναι ο τύπος με το 4;” αναρωτήθηκε ο Κερτ Ράμπις έχοντας παρακολουθήσει τον Βασίλη Ξανθόπουλο να περνάει στο παρκέ και να συμμαζεύει το παιχνίδι της ΑΕΚ για να διαδραματίσει τελικά καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της νίκης. Οι αριθμοί αναδεικνύουν τον Μάνι Χάρις MVP (16 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης) όμως στην πραγματικότητα αυτός ήταν ο τύπος με το Νο4.

 

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Ξανθόπουλος μοίρασε επτά από τις 15 ασίστ της ομάδας του σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Είχε έξι στο ματς του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου με τη Ρόσα Ράντομ ενώ οι έξι ασίστ είναι η κορυφαία επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα (τρεις φορές) και οι τέσσερις στο Κύπελλο (στον προημιτελικό με το Ρέθυμνο).

 

Οι επτά ασίστ που είχε χθες, είναι η 2η καλύτερη επίδοση του Ξανθόπουλου στο Basketball Champions League αφού είχε οχτώ πέρσι με τον Άρη κόντρα στη Μονακό.

 

 

Κάνει το 20/20 με την ΑΕΚ, 38/38 στο BCL

 

Συν τις άλλοις ο Ξανθόπουλος αποδεικνύεται “σιδερένιος άνθρωπος” για τη φετινή ΑΕΚ καθώς δεν έχει χάσει ούτε ένα από τα 46 παιχνίδια της στη σεζόν! Έχει παίξει και στα 19 του BCL, στα 24 της Stoiximan.gr Basket League και στα τρία του Κυπέλλου. Μεγάλο επίτευγμα για έναν 34χρονο αθλητή που αγωνίζεται σε μια ομάδα με διπλές, εβδομαδιαίες υποχρεώσεις σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι δεν έχει χάσει συνολικά παιχνίδι στη 2ετία του στο BCL. Πριν το φετινό 20/20 -με τον αυριανό τελικό- είχε πέρσι 18/18 με τον Άρη οπότε αύριο θα κάνει το 38/38!

 

Ως προς το χθεσινό παιχνίδι, λίγα ήταν εκείνα τα στοιχεία στα οποία υπήρξε κάποιο αξιοσημείωτο γεγονός σε ομαδικό, στατιστικό επίπεδο. Η ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων αποτυπώθηκε και στα λάθη (14-15) αλλά και στον βαθμό που η κάθε ομάδα τα εκμεταλλεύτηκε. Η ΑΕΚ πήρε 21 πόντους με αυτόν τον τρόπο, έναν λιγότερο από το ρεκόρ της στη φετινή διοργάνωση καθώς είχε 22 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολίμπια. Στον αντίποδα αρνητικό ρεκόρ είναι οι 19 πόντοι που δέχτηκε από τα δικά της λάθη. Είχε παθητικό 17 πόντων στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολίμπια.

 

Ένα στοιχείο που παραλίγο να κοστίσει στην ΑΕΚ ήταν η μεγάλη διαφορά στα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας έξι έναντι 15 των Ισπανών. Η “Ένωση” πήρε μόνο τρεις πόντους από δεύτερες επιθέσεις, στη μικρότερη φετινή επίδοση της -είχε πέντε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νίμπουρκ- ενώ δέχτηκε 15 γεγονός μάλλον θετικό σε σύγκριση με τον αριθμό των επιθετικών ριμπάουντ της Μούρθια.

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ