17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο… σίγουρος Βόβορας, η επιστροφή Παππά και ο νέος βοηθός

Η σεζόν τελείωσε οριστικά για τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα (25/5), μετά τη διακοπή της EuroLeague και πλέον οι «πράσινοι» μπορούν να καταστρώσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα απερίσπαστοι.

Αρχικά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τους τίτλους τέλους στην αγωνιστική περίοδο και της Ευρωλίγκας, θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην οποία θα αποκαλύψει τα πλάνα του για την επόμενη μέρα.

Σε αυτήν είχε αναφερθεί και το Basketa.gr, λίγο μετά το φινάλε της συνεργασίας των πρωταθλητών Ελλάδας με τον Ρικ Πιτίνο. Από εκείνη τη χρονική περίοδο, ο Γιώργος Βόβορας φάνταζε το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «πράσινων». Κι ένας από τους παίκτες που αρέσουν πολύ στον 43χρονο κόουτς, είναι ο Λορέντζο Μπράουν...

Πλέον, ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος έχει θητεύσει στον πάγκο του «τριφυλλιού» στο πλευρό των Αργύρη Πεδουλάκη, Τσάβι Πασκουάλ αλλά και δίπλα στον Πιτίνο, θα πάρει την ευκαιρία του ως πρώτος προπονητής. Η... επαφή επί της ουσίας είναι συμφωνία και θα πρέπει να συμβούν μεγάλες ανατροπές ούτως ώστε να μην είναι εκείνος που θα ξεκινήσει την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς. 

Παρ' όλα αυτά δεν θα είναι η συγκεκριμένη, η μοναδική αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, καθώς υπάρχουν και κάποιες ακόμα ειλημμένες αποφάσεις. Ο Νίκος Παππάς θα επιστρέψει στο πλευρό του χεντ κόουτς της ομάδας, καθώς κρίνεται προτιμότερη η παρουσία του στον πάγκο και όχι στο τμήμα σκάουτινγκ όπου τον είχε μετατοπίσει ο Πιτίνο.

Βοηθός του Γιώργου Βόβορα θα παραμείνει ο Γιώργος Καλαϊτζής ο οποίος προβιβάστηκε μετά την εξαιρετική δουλειά που έκανε στις Ακαδημίες, ενώ αναζητείται ένα ακόμη πρόσωπο για να πλαισιώσει τους παραπάνω.

Αιτία του... ψαξίματος αποτελεί η φυγή του Τζίμη Κουστένη. Τον Ιούλιο του 2019 και λίγο μετά την επιστροφή του «Άρτζι» στον Παναθηναϊκό, ο άλλοτε τεχνικός του Πανελευσινιακού είχε προσληφθεί για να εκτελέσει χρέη βοηθού αλλά και... διερμηνέα. Πλέον η παρουσία του στους «πράσινους» ολοκληρώθηκε.

Τη θέση του είναι πιθανό να πάρει ο Θανάσης Γιαπλές. Ο άλλοτε προπονητής των Τρικάλων εργάστηκε πέρσι στο πλευρό του Στέφανου Δέδα στην Μπασακσεχίρ και παρέμεινε στο τεχνικό επιτελείο του κλαμπ, μετά τη μετακόμιση του Δέδα στο Ισραήλ και τη Χάποελ Χολόν. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα τον ενδιέφερε η προοπτική της επιστροφής στην Ελλάδα και μένει να φανεί αν θα υπάρξουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ