16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Σάκοτα ψάχνει “άσο”!

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, βρίσκεται στα προημιτελικά του Basketball Champions League και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ, όμως δεν παίζει καλά. Είναι πασιφανές αυτό, το είδαν όλοι και το περασμένο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον ουραγό Πανιώνιο. Πέρα από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο τελικός του Κυπέλλου, ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν έχει καταφέρει να παρέμβει δραστικά στο παιχνίδι της ομάδας και εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο δρόμος για τη βελτίωση περνάει μόνο μέσα από μεταγραφές. 

Επί των ημερών του "Σάλε" στον πάγκο η Ένωση έχει αποκτήσει τρεις καινούριους παίκτες (Χάντερ αντί Ελόνου, Πάντερ αντί Μπάρλοου και Βασιλόπουλο) κι απ' ό,τι φαίνεται, θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα. Αυτή τουλάχιστον είναι η εισήγηση του Σάκοτα στον Μάκη Αγγελόπουλο, που δυσκολεύεται να χαλάσει χατήρι στον προπονητή του. Άλλωστε η ΑΕΚ έχει περιθώριο να κάνει μία ακόμα αλλαγή στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι όμως και στο Basketball Champions League, όπου έχει εξαντλήσει και τις τέσσερις αλλαγές που εδικαιούτο να κάνει βάσει του κανονισμού. Αν, δηλαδή, η ΑΕΚ πάρει τώρα παίκτη, αυτός θα μπορεί να παίξει ΜΟΝΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ΟΧΙ στο BCL.

Γι' αυτό ο Σάκοτα δεν βιάζεται να αποφασίσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπολογίζει καθόλου στις δύο πιο ακριβές επενδύσεις της ΑΕΚ στα χρόνια του Μάκη Αγγελόπουλου. Τον Έντιν Άτιτς και τον Δημήτρη Μωραΐτη. Τον Βόσνιο έχει σταματήσει να τον χρησιμοποιεί από τότε που ήρθε ο Πάντερ στην ομάδα και σκέφτεται να τον βγάλει τελείως από το ρόστερ, βάζοντας στη θέση του έναν καινούριο Αμερικανό, ο οποίος θα αγωνίζεται σε θέση "1" και "2". Διότι εκεί εντοπίζει το πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν υπολογίζει πως ο Μωραΐτης, που έχει να παίξει από το 2017 και στο μεταξύ τραυματίστηκε κιόλας, μπορεί να τον βοηθήσει, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Μάικ Γκριν.

Ο Σάκοτα, λοιπόν, θα αναζητήσει έναν πόιντ γκαρντ στην αγορά, αλλά όχι άμεσα. Καθώς τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, εκεί όπου θα χρειαστεί τον παίκτη, αρχίζουν μετά τις 12 Μαΐου, θα περιμένει για δύο λόγους: α) Διότι μέχρι τότε θα έχουν τελειώσει η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ και το πρωτάθλημα στην Κίνα, οπότε θα είναι διαθέσιμοι αρκετοί καλοί παίκτες και θα έχει περισσότερες επιλογές. β) Διότι μπορεί μέχρι τότε να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και να αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Δεν θέλει, δηλαδή, να πάρει το ρίσκο να αποκτήσει παίκτη τώρα και μετά από λίγο καιρό να τραυματιστεί άλλος και να μην μπορεί να τον αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση ο Σάκοτα θα ψάξει για παίκτη πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ θα μπορέσει να εμφανιστεί στα πλέι οφ ανταγωνιστική του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τους οποίους θα προσπαθήσει να χτυπήσει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ