13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Προμηθέας στα σίγουρα, ελληνικά νερά

Ο Προμηθέας έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν και σε αυτόν έχουν θέσει τρεις ξένοι παίκτες με προϋπηρεσία στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Άλλος μικρότερη και άλλος μεγαλύτερη. Μένει να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες με τους Μο Φαγιέ, Ντάνι Αγκμπελέσε και Τζεχάιβα Φλόιντ. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα της Πάτρας θα συνεχίσει στην πεπατημένη που όχι μόνο δεν την εξέθεσε αλλά στην πραγματικότητα τη δικαίωσε πολλές φορές.

 


Στα τέσσερα χρόνια του στην Basket League, ο Προμηθέας επέλεξε ούτε λίγο, ούτε πολύ, 15 ξένους παίκτες με παρελθόν στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ένας αριθμός που όλα δείχνουν ότι θα μεγαλώσει αφού ο Αγκμπελέσε έπαιξε στον Χολαργό και τον Κολοσσό ενώ ο Φλόιντ πέρασε τη φετινή σεζόν στη Λάρισα.

 


Η λίστα των 15 ξένων παικτών που έπαιξαν στον Προμηθεά, αφού όμως έκαναν ένα τουλάχιστον ακόμη πέρασμα από την Ελλάδα...

 

*Μίροσλαβ Τόντιτς: Τον έφερε ο Προμηθέας στην πρώτη σεζόν του στην κατηγορία όμως είχε ήδη την εμπειρία της ελληνικής λίγκας με Κολοσσό, Ολύμπια Λάρισας και Ηλυσιακό.

 


*Σον Έβανς: Πριν τον Προμηθέα έπαιξε στο Λαύριο για να ακολουθήσει ο Ήφαιστος.

 


*Τζέρελ Μπλάσινγκεϊμ: 11 χρόνια πριν βρεθεί στον Προμηθέα αγωνίστηκε στην ΑΕΚ.

 


*Ρασάντ Άντερσον: Άρχισε την καριέρα του από το Αιγάλεω για να βρεθεί 10 χρόνια μετά στον Προμηθέα.

 


*Ολεξάντερ Λίποβι: Τον έφεραν στην Ελλάδα τα Τρίκαλα το 2016, τον «άρπαξε» ο Προμηθέας ένα χρόνο μετά και τον κράτησε για τρία χρόνια.

 


*Λάνγκστον Χολ: Μετά από μία σεζόν στον Κολοσσό το 2016-17, επέστρεψε για τον Προμηθέα και πέρασε τρεις σεζόν στην Πάτρα.

 


*Μουχάμεντ Φαγιέ: Πριν περάσει τη διετία 2016-18 στον Προμηθέα, ο Σενεγαλέζος έπαιξε σε Ίκαρο, Πανελευσινιακό και Ρέθυμνο.

 


*Τόνι Μέιερ: Αφού φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας της σεζόν 2015-16 και του Λαυρίου του 2017-18, βρέθηκε στον Προμηθέα το 2018.

 


*Μίλαν Μιλόσεβιτς: Ο Βόσνιος που βρίσκεται στη χώρα μας από το 2014, έπαιξε τρία χρόνια στην ΑΕΚ πριν μετακομίσει στην Πάτρα. Μετά τον Προμηθέα πέρασε μία σεζόν στο Λαύριο και άλλη μία φέτος στον Άρη.

 


*Κίκι Κλαρκ: Άρχισε την επαγγελματική καριέρα του με το Αιγάλεω το 2006, πέρασε μία διετία στον Άρη το 2008-2010 για να βρεθεί το 2016 στον Προμηθέα, ενώ ακολούθησε το Περιστέρι τόσο στην Α2 όσο και στην Basket League.

 


*Τρέβορ Ρέλεφορντ: Η εντυπωσιακή διετία του στον Κολοσσό του 2015-17 τον οδήγησε στον Προμηθέα το 2017 αλλά δεν στέριωσε στην Πάτρα.

 


*Λασάνα Κρομά: Ο Στιβ Γιατζόγλου τον επέλεξε για την Καβάλα στο φινάλε της σεζόν 2015-16 και επέστρεψε για ένα μέρος της επόμενης σεζόν στον Προμηθέα. Ο πρωταθλητής του NCAA του 2014 πέρασε και τη φετινή σεζόν στη χώρα μας με τον Κολοσσό.

 


*Τζέικ Όντουμ: Η πρώτη επαγγελματική χρονιά του ήταν στη χώρα μας το 2014-15 για τον ΠΑΟΚ, για να επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα της περσινής περιόδου στον Προμηθέα.

 


*Ρόμπερτ Λόουερι: Ο Κόροιβος και η Νέα Κηφισιά ήταν οι πρώτοι σταθμοί της διαδρομής του στην Ελλάδα πριν βρεθεί στην αρχή της φετινής περιόδου στην Πάτρα.


*Μάρβιν Τζόουνς: Ένας ακόμη ξένος παίκτης που έπαιξε αρχικά στον Κολοσσό Ρόδου (2017-18) πριν βρεθεί στην πορεία (στην εξέλιξη της φετινής σεζόν) στον Προμηθέα.

 


Η άλλη όψη του νομίσματος

 

Η λίστα εκείνων των ξένων που έπαιξαν στον Προμηθέα επί του παρόντος απαριθμεί 15 παίκτες, αριθμός οριακά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της λίστας εκείνων που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της αχαϊκής ομάδας. Εκείνη αποτελείται από τους...

 

*Τζόρνταν Ντίκερσον (μετά τον Προμηθέα έπαιξε στον Κόροιβο).

 


*Οκτάβιους Έλις (μετά τον Προμηθέα έπαιξε στον Ολυμπιακό).

 


*Καβέλ Τζόνσον

 


*Ρίον Μπράουν (μετά τον Προμηθέα έπαιξε στον Παναθηναϊκό)

 


*Τερέλ Παρκς (μετά τον Προμηθέα έπαιξε στη Λάρισα)

 


*Μακένζι Μουρ (μετά τον Προμηθέα έπαιξε στο Λαύριο)


*Λάκι Τζόουνς (μετά τον Προμηθέα έπαιξε σε ΠΑΟΚ, Άρη, Ιωνικός)


*Κέισι Πράδερ


*Μάρι Τουρέ


*Μπάντεν Τζάξεν


*Κρις Μπαμπ


*Τσέις Φίλερ


*Τζέιμς Μπελ


*Τζέραλντ Ρόμπινσον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ