21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Προμηθέας πέρασε τα… δεσμά του στον Ιωνικό

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού πήρε ο Προμηθέας που επικράτησε με 69-73 στο «Σοφία Μπεφόν» για την 15η αγωνιστική της Basket League και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 11-4. Στο 7-8 υποχώρησε ο Ιωνικός. 

Ο Ιωνικός πήρε γρήγορα το προβάδισμα στο ματς κάνοντας απλά τα απολύτως απαραίτητα, αφού ο Προμηθέας παρουσιάστηκε φοβερά άστοχος. Ο Μάκης Γιατράς έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει 10 διαφορετικούς παίκτες πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, στην προσπάθεια να βρει κάποια λύση, αλλά η διαφορά στο 11' ήταν στους 11 πόντους υπέρ των γηπεδούχων (18-7). Κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση των Πατρινών, οι οποίοι με μπροστάρηδες τους Μάντζαρη και Αγραβάνη, δημιούργησαν φοβερά προβλήματα στην άμυνα του Ιωνικού, που ξαφνικά φαινόταν να... μπάζει από παντού και δέχτηκε 26 πόντους (!) σε ένα δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 33-32.

Στο δεύτερο μέρος ο Προμηθέας μπήκε με... φόρα και έφτασε τη διαφορά στο +12, με τρίποντο του εξαιρετικού Λίποβι στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Τζαμάλ Τζοουνς πήρε το "όπλο" του όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Ιωνικός εξαπέλυσε μία φοβερή αντεπίθεση, ανατρέποντας την κατάσταση σε μόλις τέσσερα λεπτά και φτάνοντας στο -1 (56-57). Το ματς από αυτό το σημείο και έπειτα ισορρόπησε σε τεντωμένο σχοινί με τους Πατρινούς να κρατάνε το προβάδισμα και να παίρνουν τη νίκη, παρά τις... αυτοκτονικές τάσεις που εμφάνισαν προς το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο MVP ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ... ΜΟΙΡΑΙΟΣ: O Λίποβι ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Προμηθέα, πετυχαίνοντας 20 πόντους στο ματς με καθοριστικά καλάθια. Παρ' όλα αυτά παραλίγο από ωραίος να γίνει... μοιραίος αφού είχε 0/2 βολές 25,4'' πριν το τέλος του ματς, επιτρέποντας στον Δημάκο να μειώσει στον πόντο για τον Ιωνικό (69-70) αλλά τελικά αυτό δεν κόστισε, καθώς λίγο αργότερα ο Δημάκος αστόχησε σε floater για την ισοφάριση και δια χειρός Λίποβι από τη γραμμή γράφτηκε το τελικό 69-73. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 10/33 τρίποντα ο Προμηθέας «έσπασε» τα καλάθια, αλλά το και το 5/18 του Ιωνικού δεν πήγε... πίσω παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ