17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Προμηθέας «καθάρισε» τη Ναντέρ με… βροχή από ασίστ (vids)

Το αρχικό 0-2 δημιούργησε προβληματισμό, προκάλεσε αλλαγές όμως ο Προμηθέας είναι και πάλι εδώ. Μετά το διπλό επί της Μπούρσασπορ, η ομάδα του Μάκη Γιατρά έφτασε στη δεύτερη νίκη της στο Eurocup επικρατώντας της Ναντέρ με 88-72 στο «Δ.Τόφαλος».

 


Το στοιχείο που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την αποψινή νίκη του Προμηθέα είναι αυτό της δημιουργικότητας αφού οι παίκτες του έβγαλαν πολλές συνεργασίες που αποτυπώθηκαν στις 28 ασίστ!

 

Παρά το υπέρ του 13-8 του 4', ο Προμηθέας εμφάνισε δυσκολίες στο επιθετικό του παιχνίδι στη συνέχεια της πρώτης περιόδου. Σημείωσε δύο πόντους στα επόμενα τέσσερα λεπτά κι έτσι η Ναντέρ βρέθηκε μπροστά με 19-15. Ακόμη κι έτσι και παρότι έβγαλε το δεκάλεπτο έχοντας μόλις τρία ριμπάουντ (!) έναντι 10 των Γάλλων, ο Προμηθέας δεν επέτρεψε στην αντίπαλο του να ξεφύγει περισσότερο και με τρίποντο του Φαγιέ στην εκπνοή, ισοφάρισε στους 21 πόντους.

 

 


Ο Ντελρόι Τζέιμς έδωσε λύσεις στην επίθεση για τον Προμηθέα που προηγήθηκε με 37-32 στο 15' ωστόσο οι ισορροπίες δεν διαταράχθηκαν αφού η Ναντέρ επέστρεψε και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο βρήκε την ομάδα του Μάκη Γιατρά μπροστά με 46-40. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο πρώτες περιόδους οι ομάδες εκτέλεσαν με μεγάλη αποτελεσματικότητα από μέση και κοντινή απόσταση. Ο Προμηθέας είχε 12/18 και η Ναντέρ 14/20 δίποντα.

 

 

Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 11-3, «έχτισε» για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (57-47) και κάνοντας πια, δυσκολότερη τη ζωή των Γάλλων στην επίθεση άρχισε να ελέγχει την κατάσταση. Δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά με 61-49 όμως στο 30' το +7 δεν αρκούσε για να αισθανθεί ασφαλής (63-56).

 


Ο Βαγγέλης Μάντζαρης καθοδηγούσε ιδανικά το επιθετικό παιχνίδι του Προμηθέα -είχε 11 ασίστ σε 19' συμμετοχής στο 31ο λεπτό του ματς- και η αχαϊκή ομάδα με ένα 5-0, βρέθηκε ξανά στο +12 (68-56). Ένα ξέσπασμα όμως της Ναντέρ που την οδήγησε σε ένα σερί 7-0, δημιούργησε και πάλι συνθήκες ντέρμπι (68-63 στο 33'). Μέχρι εκεί όμως. Το επόμενο ξέσπασμα του Προμηθέα αρκούσε για να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς στο επόμενο πεντάλεπτο έκανε σερί 17-3, για να ξεφύγει με 85-66 στο 38', μετατρέποντας τα τελευταία λεπτά σε τυπική διαδικασία.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Χάρης Γιαννόπουλος έχει βρει στον Προμηθέα τον χώρο και την εμπιστοσύνη που χρειάζεται ένας σουτέρ ολκής. Πήρε μπάλες, πρωτοβουλίες, αρκετά σουτ και δικαίωσε τον προπονητή του. Με τα δικά του σουτ, ο Προμηθέας έκανε τα δύσκολα, εύκολα και ξέφυγε στην τελευταία περίοδο.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι 28 ασίστ σε συνδυασμό με τις μόλις έξι ασίστ ήταν σχεδόν όλο το παιχνίδι για τον Προμηθέα, που εκτέλεσε πολύ καλά, τόσο από κοντά όσο και από μακριά.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ