19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο Προμηθέας γύρισε τον Παναθηναϊκό 13 χρόνια πίσω… (pic, vid)

Βήμα-βήμα, κομμάτι-κομμάτι ο Προμηθέας συμπληρώνει το παζλ της ιστορίας του που γίνεται διαρκώς και μεγαλύτερη. Ένα τέτοιο κομμάτι πρόσθεσε σήμερα με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού που δεν ήταν απλά η πρώτη του επί τους «πρασίνων» στο Πρωτάθλημα μετά από 11 ήττες. Ήταν κάτι περισσότερο από αυτό.

 


Η αχαϊκή ομάδα όρθωσε ακόμη περισσότερο το ανάστημα του, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να γευτεί μία γεύση που είχε πια ξεχάσει. Αυτή της εντός έδρας ήττας σε ματς Πρωταθλήματος με εξαίρεση τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

 


Ήταν η πρώτη μετά από σχεδόν 13 χρόνια. Ήταν 1η Μαρτίου 2008 όταν το Μαρούσι που είχε ανέβει πια στο υψηλότερο επίπεδο της Basket League, νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 93-89. Από τότε κι ενώ μεσολάβησαν 4.719 μέρες, το «τριφύλλι» εξαιρουμένων των «αιώνιων» ντέρμπι αλλά και του παιχνιδιού με την Κύμη της σεζόν 2018-19 που δεν έγινε ποτέ και το οποίο έχασε στα χαρτιά, μέτρησε 178 διαδοχικές νίκες Πρωταθλήματος ως γηπεδούχος (144 για την κανονική περίοδο και 34 για τα πλέι οφ).

 


Εκείνο το παιχνίδι της σεζόν 2007-08 είχε, με αυτό το δεδομένο, ιστορική αξία και έχει τη σημασία του να το θυμηθούμε με την αφορμή που έδωσε σήμερα ο Προμηθέας.

 

 


Το Μαρούσι είχε στον πάγκο τον Σούλη Μαρκόπουλο και στο ρόστερ του παίκτες που με μεγάλη διαδρομή στην Basket League ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο «τιμόνι» του, ήταν στα καλύτερα του. Η αναφορά των παικτών που έπαιξαν σε εκείνο το παιχνίδι, έρχεται προς επίρρωση όλων αυτών...

 


Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 6, Περπέρογλου 3, Σπανούλης 19, Μπετσίροβιτς 10, Ζίζιτς 4, Χατζηβρέττας 3, Ντικούδης 14, Διαμαντίδης 18, Ουίνστον 2, Πρκάτσιν, Γιασικεβίτσιους 10.
Μαρούσι: Στίβενσον 10, Νοέας, Χαταλαμπίδης 15, Μπουντούρης 3, Μπράιαντ 9, Στεφανίδης 5, Μαυροειδής 20, Κογιαντίνοβιτς 5, Γλυνιαδάκης 3, Καϊμακόγλου 15, Μιλισάβλιεβιτς 8.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ