21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Προμηθέας ήταν γεμάτος… τιτάνες

Ο Προμηθέας δεν... χαμπαριάζει από κούραση και απουσίες. Παρότι προερχόταν από την υπερπροσπάθεια με την Βίρτους κι έπαιζε πάλι χωρίς τον Ελις αλλά και τον νεοφερμένο Τζέραλντ Ρόμπινσον, πέρασε από την Λήμνο με μεγάλη νίκη 75-72 επί του Ηφαιστου, που έπαιξε χωρίς τον Μάρκους Γκίλμπερτ και πήρε την... τιτανομαχία της μυθολογίας. Ετσι η ομάδα του Μάκη Γιατρά συνεχίζει την... περιπλάνησή της με το μακρινό ταξίδι για την Ανδόρρα με άριστη ψυχολογία και έχοντας επιβεβαιώσει στο σημερινό παιχνίδι ότι έχει ένα ρόστερ γεμάτο πρωταγωνιστές που μπορεί να αναδιεκνύει ήρωες σε διαφορετικά σημεία των αγώνων της. Αγραβάνης και Μπόγρης ηγήθηκαν αυτής της επιτυχίας, Λίποβι και Χολ συμπλήρωσαν το καρέ των πρωταγωνιστών.

Ο Προμηθέας κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λίποβι να ηγείται στο σκορ, αλλά τον Μπόγρη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο διεθνής σέντερ έκανε τα πάντα, κυρίως κάλυψε το κενό του Ελις, έλεγξε τα ριμπάουντ, μοίρασε πάσες και ήταν ο καθοδηγητής πάνω στο παρκέ. Οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 17-8 στο 6' και ήταν στο 23-18 στο δεκάλεπτο με 13 πόντους του Λίποβι.

Η άμυνά τους στον Σμιθ ήταν υποδειγματική και τον κράτησαν άποντο, ενώ και όταν ο Ηφαιστος προσπέρασε με 26-23 στο 12' βρίσκοντας τρόπο να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι αφού ο Μπόγρης είχε βγει για ανάσες, ο Προμηθέας αντέδρασε άμεσα. Με σερί 9-0 προσπέρασε πάλι με 32-26 και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 35-40 και τον Προμηθέα να υπερτερεί μέχρι και στα ριμπάουντ, 18-12 και να έχει το εντυπωσιακό 6/12 τρίποντα.

Ο Προμηθέας κράτησε τον έλεγχο του αγώνα και στην τρίτη περίοδο, με τον Αγραβάνη να παίρνει σειρά στους πρωταγωνιστές, την άμυνα να παραμένει αποτελεσματική παρότι αρχικά ο Σμιθ έδειξε να απελευθερώνεται αλλά ήταν πρόσκαιρο και έτσι οι Πατρινοί στο 30' διατηρούσαν προβάδισμα, με το σκορ να είναι 50-55.

Ο Ηφαιστος δεν μπορούσε να κάνει το ξέσπασμα που έψαχνε, ο Προμηθέας είχε μυαλό, ψυχραιμία, λύσεις και ευστοχία στις βολές που τον έστειλαν οι γηπεδούχοι  και παρότι ο Ηφαιστος με τρίποντο του Λιτλ στα 9'' μείωσε στο σουτ, 72-74, ο Φίλερ ευστόχησε σε 1/2 βολές και ο Λιτλ δεν κατάφερε να κάνει και το τελευταίο σουτ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΤΟΙ: Ο Προμηθέας επένδυσε πολλά το περασμένο καλοκαίρι αποκτώντας τους Γιώργο Μπόγρη και Δημήτρη Αγραβάνη και οι δύο Ελληνες έκαναν σήμερα την διαφορά. Ο Μπόγρης έβαλε τις βάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ο Αγραβάνης κράτησε την ομάδα στο δεύτερο και στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και ήταν οι δύο πυλώνες της μεγάλης νίκης.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Προμηθέας έδωσε 10 ασίστ περισσότερε, 19-9 έχοντας μπλοκάρει το εύκολο παιχνίδι του αντιπάλου και καταφέρνοντας να παίξει το δικό του, ενώ πόνταρε πολύ στο τρίποντο όπου είχε 10/28 με τα περισσότερα σε καίρια σημεία του αγώνα. 

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ