16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Πρίντεζης συνεχίζει να τρυπάει τα κόκκινα ταβάνια

Η επέκταση του συμβολαίου του Γιώργου Πρίντεζη για έναν ακόμη χρόνο, ξέχωρα από τα προφανή αγωνιστικά -απέδειξε και φέτος ότι αποτελεί «πυλώνα» της ομάδας του- και ψυχολογικά οφέλη -είναι «σημαία» του Ολυμπιακού και δεν θα μπορούσε να τον φανταστεί πια κανείς μακρία από αυτόν- είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσει και σε προεκτάσεις στατιστικού ενδιαφέροντος, που έχουν τη σημασία τους.

 


Ο Πρίντεζης θα διανύσει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τη 16η σεζόν του στον Ολυμπιακό και αυτό είναι εξ ορισμού σπουδαίο. Φόρεσε τα ερυθρόλευκα από το 2002 ως το 2006, από το 2007 ως το 2009 και επέστρεψε και πάλι στο ΣΕΦ το 2011 στο οποίο θα παραμείνει τουλάχιστον ως το 2021. Είναι περιττό να τονίσουμε το πόσο ξεχωριστό είναι για τα δεδομένα του σύγχρονου μπάσκετ αυτό που καταφέρνει.

 


Πέραν από τις 16 σεζόν που θα συμπληρώσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης θα φτάσει σε κάποια milestones που θα έχουν ιστορική αξία..

 


*Αγωνιζόμενος έστω και μόνο στην Ευρωλίγκα, στην περίπτωση που καταφέρει να μετρήσει 33 συμμετοχές στη νέα σεζόν, ο «Πρι» θα φτάσει τις 700 με τα ερυθρόλευκα αφού το «κοντέρ» του σταμάτησε φέτος στις 667.

 


*Εφόσον σημειώσει 360 πόντους, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί να μείνει σε διψήφιο μέσο όρο μιας γεμάτης σεζόν στην Ευρωλίγκα και το οποίο θα θεωρηθεί φυσιολογικό, δεδομένου ότι ήταν σε αυτό το επίπεδο στις τελευταίες εννιά σεζόν (με μέσο όρο 10+ πόντων δηλαδή), θα φτάσει και τους 7.000 πόντους όλων των διοργανώσεων με τον Ολυμπιακό.

 


*Πριν από αυτά θα έρθει ένα μεγάλο επίτευγμα στην Ευρωλίγκα. Ο Πρίντεζης μπορεί ακόμη και στην πρεμιέρα της να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα φτάσει τους 3.000 πόντους στη διοργάνωση. Χρειάζεται μόλις οχτώ αφού με τους 295 που σημείωσε φέτος, έφτασε τους 2.992.

 


*Πολύ κοντά είναι όμως και δύο επιτεύγματα στα οποία δεν έφτασε κανείς παίκτης στην ερυθρόλευκη ιστορία στην Ευρωλίγκα. Με πέντε εύστοχα δίποντα θα γίνει ο πρώτος που θα φτάσει τα 1.000.

 


*Ο διεθνής φόργουορντ μπορεί να τρυπήσει ένα ακόμη «ταβάνι» που δεν τρύπησε κανείς στο παρελθόν. Μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα που θα φτάσει τα 1.000 αμυντικά ριμπάουντ. Χρειάζεται 90 ενώ στη φετινή κουτσουρεμένη σεζόν είχε 86. Άρα...

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ