20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο πλουραλισμός έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή (vid)

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής με 66-65 στο εξ αναβολής παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου στο «Ιβανώφειο».

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου βελτίωσε το ρεκόρ της σε 3-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι που φλέρταραν μ' ένα μεγάλο «διπλό», πλέον στέκονται στο 1-3.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Κολοσσός ήταν εκείνος που μέσω της άμυνας του δεν επέτρεψε στον Ηρακλή να βρει ρυθμό. Αυτό όμως συνέβη στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου κι έτσι ο «Γηραιός» προηγήθηκε με 18-13 στο 10'.

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 26-25 και να δείχνουν ότι δεν είχαν σκοπό να παραδοθούν. Ωστόσο το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε εξ ολοκλήρου στον Ηρακλή, ο οποίος με τον Μπόουλιν μπροστάρη σε αυτό το χρονικό διάστημα, κατάφερε να ξεφύγει με 42-29 και με αυτό το σκορ οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Για ακόμα μία φορά όμως ο Κολοσσός έμελλε να αντιδράσει. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με εξαιρετική άμυνα, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις κι έμειναν για περίπου πέντε λεπτά χωρίς καλάθι. Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε ντέρμπι και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του «Ιβανωφείου» έγραφε 54-51, με τους φιλοξενούμενους να έχουν «φορτωθεί» με φάουλ.

Η «μάχη» συνεχιζόταν και στην τελευταία περίοδο, με τις δύο ομάδες να παλεύουν γενναία για το ροζ φύλλο αγώνα, με τον Ηρακλή πάντως να διατηρεί σταθερά το μικρό προβάδισμά του. Ο Κολοσσός πλησίασε με τρίποντο του Ξανθόπουλο στον πόντο (64-63) και 66-65 με λέι απ του Άρτις στα 51''. Δεν άλλαξε τίποτα στα τελευταία δευτερόλεπτα και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 66-65.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ... ΠΡΩΗΝ: Το σημαντικό για τον Ηρακλή ήταν ότι παρά το γεγονός πως δεν είχε κάποιον παίκτη του σε μεγάλη μέρα, όσοι πάτησαν παρκέ έβαλαν το «λιθαράκι» τους. Και οι δέκα αθλητές σκόραραν, με πρώτους και μοναδικούς διψήφιους τους Σαγκς και Τσαϊρέλη. Αμφότεροι πέτυχαν από δέκα πόντους. Για τους ηττημένους ο Θοδωρής Ζάρας λίγο έλειψε να «σκοτώσει» την πρώην ομάδα του, όμως οι 20 πόντοι που σημείωσε δεν αποδείχτηκαν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως είναι λογικό σ' έναν τόσο «κλειστό» αγώνα, δεν υπήρξαν μεγάλες διαφορές στα στατιστικά των δύο αντιπάλων. Αμφότερες οι ομάδες είχαν κακή αναλογία ασίστ/λαθών, με τους γηπεδούχους πάντως να κατορθώνουν να φτάσουν σε δέκα κλεψίματα, αντί έξι των φιλοξενούμενων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε το δραματικό φινάλε του παιχνιδιού:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ