20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Παπαμακάριος θα επιστρέψει με πολλά ρεκόρ

Ο ΓΣΛ-Φάρος ανακοίνωσε την προσθήκη του Μανώλη Παπαμακάριου που θα επιστρέψει έπειτα απουσία δύο σεζόν στην Basket League, έτοιμος για σημαντικά, προσωπικά ρεκόρ. Καταρχήν θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης της κατηγορίας αφού αύριο θα γιορτάσει τα 37α γενέθλια του!

Είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Γλυνιαδάκη και δύο από τον Σπανούλη και τον Μαργαρίτη. Τα πιο σημαντικά όμως επιτεύγματα που θα έρθουν μέσα από τη σεζόν που ακολουθεί, αφορούν τη στατιστική.

Ο Παπαμακάριος που πάτησε για πρώτη φορά στα παρκέ της Basket League πριν από 19 χρόνια ως παίκτης του Περιστερίου (19 Σεπτεμβρίου 1998), στο ντεμπούτο του με τον ΓΣΛ-Φάρο θα γίνει ο 9ος σε συμμετοχές στην κατηγορία κάνοντας το 427ο παιχνίδι του και ξεπερνώντας τον Γιώργο Σιγάλα.

Πολύ κοντά είναι ένα ακόμη ρεκόρ. Ο πολύπειρος γκαρντ χρειάζεται δύο τρίποντα για να κάνει αυτό που κατάφεραν μόνο επτά παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992), να φτάσει δηλαδή τα 500 αφού έχει 498. Είναι ο 8ος της σχετικής λίστας και μάλιστα απέχει μόλις τρία τρίποντα από την 7η θέση στην οποία βρίσκεται με 501 ο Μίλαν Τόμιτς.

Ακόμη απέχει 30 ασίστ από την πρώτη 10άδα στην ιστορία της κατηγορίας. Το «κοντέρ» του έχει γράψει 828 ως τώρα και μπροστά του στη 10η θέση είναι ο Κώστας Χαραλαμπίδης με 858.

Τέλος ο Παπαμακάριος χρειάζεται επτά ακόμη κλεψίματα για να γίνει μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει τα 500 (έχει 493). Είναι μία επίδοση που έχουν σημειώσει μόνον ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Γιώργος Σιγάλας!

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ