17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Ηρακλής… τα ’χει 200 (vids)

Με τη νίκη του επί του Κολοσσού Ρόδου στο Ιβανώφειο, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Basket League, ο Ηρακλής συμπλήρωσε 200 ροζ φύλλα σε αγώνες κανονικής περιόδου.

Ο «Γηραιός» διανύει φέτος τη 17η σεζόν του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και χρειάστηκε 414 παιχνίδια για να συμπληρώσει αυτόν τον αριθμό επιτυχιών, στο συγκεκριμένο κομμάτι του πρωταθλήματος. Έτσι, έγινε η όγδοη ομάδα που έφθασε στις 200 νίκες κανονικής περιόδου μετά τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Περιστέρι.

Ο Κολοσσός Ρόδου είναι εκείνος που βρίσκεται -από τις υπόλοιπες ομάδες- πιο κοντά στο συγκεκριμένο επίτευγμα, αφού μετράει 149 νίκες, από την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 οπότε ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία.

https://www.youtube.com/watch?v=5JPZYOtoCa8

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, από την πλευρά του, μπορεί να μην κατάφερε να φύγει νικητής από το Ιβανώφειο, αλλά με τα τρία κλεψίματα που έκανε έφθασε τα 520 κι «έπιασε» το Μανώλη Παπαμακάριο στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της Basket League. Είναι, δηλαδή, θέμα χρόνου να γίνει ο δεύτερος «κλέφτης» στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, αλλά η κορυφή είναι πολύ μακριά, καθώς ανήκει στο Δημήτρη Διαμαντίδη με 784 κλεψίματα.

Ο 36άχρονος γκαρντ των «θαλασσί» μοίρασε και εφτά ασίστ. Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, μία εξ αυτών…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ