18.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ πάει υποχρεωτικά στο δεύτερο ράφι των Ελλήνων ψηλών (vid)

Δεν είναι μακριά από το να κλείσει το ρόστερ του αλλά δεν είναι και τόσο κοντά. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για τρεις παίκτες ρακέτας και δεδομένου ότι ολόκληρη η Basket League έχει ανάγκη για τέτοιες προσθήκες και «ψωνίζει», πάνω-κάτω, από τα ίδια ράφια, η αποστολή αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη.

 


Θεωρητικά πιο εύκολη είναι η επιλογή του βασικού σέντερ. Είτε αυτός είναι ο Μάρβιν Τζόουνς, είτε αυτός είναι ο Ντάνι Αγκμπελίς, είτε κάποιος εκτός Basket League, τα κουκιά δεν είναι περιορισμένα στο επίπεδο των επιλογών οπότε ο ΠΑΟΚ θα βρει τον παίκτη που θα καλύψει μαζί με τον Ογκμπέιντε το «5». Τα πιο δύσκολα αφορούν στις επιλογές ψηλών που θα έρχονται, θεωρητικά τουλάχιστον, από τον πάγκο. Έναν παίκτη στο «4-5» και έναν ακόμη στο «4» ή και στο «4-3».

 


Εκεί τα κουκιά είναι μετρημένα, οι παίκτες που είναι ελεύθεροι γνωρίζουν ότι είναι από χρήσιμοι, ως απαραίτητοι για την πλειοψηφία των ομάδων της Basket League και για τον ΠΑΟΚ των περιορισμένων δυνατοτήτων στις προσφορές, αφού δεν δύναται να δώσει περισσότερα από 30-40 χιλιάδες τον χρόνο, οι πιθανότητες αυτήν την περίοδο είναι λίγες. Προσφέρει μεν ένα καλό πακέτο που περιέχει μία ανταγωνιστική ομάδα, ένα υγιές πια περιβάλλον και βέβαια το BCL, ωστόσο όταν η κουβέντα πάει στο «show me the money», κάνει πίσω.

 


Είναι συνειδητή και εκφρασμένη πολλάκις από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θανάση Χατζόπουλο να μην παρεκκλίνει από την πορεία της εξυγίανσης που άρχισε πριν από έναν χρόνο, γι’ αυτό και το μπάτζετ των 500 χιλιάδων ευρώ από το οποίο αρχίζει η σεζόν είναι αδιαπραγμάτευτο.

 


Γι’ αυτό και δεν είχε τύχη η πρόταση στον Μιχάλη Τσαϊρέλη που θα γίνει κάτοικος Λάρισας, γι’ αυτό και με τα σημερινά δεδομένα δεν έχει τύχη για παίκτες από το πάνω ράφι αυτής της λίστας, αλλά μόνο για παιδιά που θα έρθουν ως βοηθητικοί όπως ο Καμαριανός που έμεινε ελεύθερος από τον Κολοσσό, ο Καμπερίδης που έπαιξε φέτος στη Λάρισα ή ακόμη και ο Τσαλμπούρης που έπαιξε φέτος στο «παλατάκι» και παραμένει στην αγορά.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ