27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση, «έσπασε το ρόδι» και έμεινε… ζωντανός

Σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 95-91 της Μπρίντιζι -σε μια βραδιά που είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων- και πήρε την πρώτη του νίκη στο Basketball Champions League μετά από πέντε αγωνιστικές διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  

Δείτε τις καλύτερες στιγμές της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Μπρίντιζι ΕΔΩ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε -και εξελίχθηκε- με τις άμυνες να παίζουν το ρόλο του... κομπάρσου καθώς και οι δύο ομάδες είχαν στο μυαλό τους να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι με άμεσες εκτελέσεις. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε από νωρίς να έχει τον Άνταμ Σμιθ σε καλή μέρα αλλά ούτε ο "δικέφαλος του Βορρά" ούτε η Μπρίντιζι βρήκαν τρόπο να ξεφύγουν στο σκορ με το ημίχρονο να λήγει 45-45 και το ματς να προμηνύεται αμφίρροπο στο δεύτερο μέρος.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην άμυνα έγινε ακόμα μεγαλύτερο στο δεύτερο μέρος, καθώς είχε κακές επιστροφές την ώρα που έκανε πολλά λάθη ενώ και οι Ζήσης Σαρικόπουλος και Βαγγέλης Μαργαρίτης φορτώθηκαν από νωρίς με τέσσερα φάουλ ο καθένας δημιουργώντας μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Χαραλαμπίδη, αλλά ένα «ξέσπασμα» του Άαρον Μπεστ στο τρίτο δεκάλεπτο κράτησε τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς. Η προσπάθεια των γηπεδούχων φάνηκε πηγαίνει «στράφι» όταν η Μπρίντιζι πήρε προβάδισμα έξι πόντων (75-81) με τέσσερα λεπτά για τη λήξη του ματς αλλά μία σειρά από παλικαρίσια -και εντυπωσιακά- καλάθια του Ζέιν Νόουλς αλλά του Τζακουάν Λιούις ανέτρεψαν την κατάσταση, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει τελικώς στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση με 95-91 και να μπορεί να αντικρίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΤΑΝ... ΥΠΕΡΟΧΟΙ:  Τζακουάν Λιούις (18 π.), Άαρον Μπεστ (19 π.), Ζέιν Νόουλς (11 π.) και πρώτος απ'όλους ο Άνταμ Σμιθ (27 π.) ήταν οι στυλοβάτες της επιτυχίας του ΠΑΟΚ, αφού ολοκκλήρωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ ο καθένας πήρε... μπροστά σε διαφορετικό χρονικό σημείο «ξεκολλώντας» τους «ασπρόμαυρους» σε στιγμές που φάνηκε ότι το παιχνίδι χανόταν.

ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ «ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ» ΤΑ ΛΑΘΗ: Σε ένα ματς με πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες και τον ΠΑΟΚ να έχει τη μερίδα του λέοντος σε αυτά (17 έναντι 15 των Ιταλών) αυτό που έσωσε την... παρτίδα για τους «ασπρόμαυρους» ήταν τα ριμπάουντ όπου υπερίσχυσαν μαζεύοντας 39 έναντι 30 της Μπρίντιζι, εκ των οποίων τα 10 ήταν επιθετικά και με τα μισά εξ' αυτών να έρχονται στο δεύτερο μισό της τέταρτης περιόδου δίνοντας παραπάνω κατοχές, οι οποίες αξιοποιήθηκαν σωστά από τους γηπεδούχους, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ