19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Πανσερραϊκός, το φανέρωσε, αρκετοί το σκέφτονται ή το ψιθυρίζουν

Ναι στον Πανσερραϊκό το έπραξαν άκομψα, αλλά ήταν η πρώτη ομάδα των Εθνικών κατηγοριών που έδειξε φανερά το δρόμο, αυτόν δηλαδή που ψιθυρίζουν σχεδόν όλες οι διοικήσεις, και αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα της εποχής της πανδημίας του κορωναϊού.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης να παίρνουν συνεχώς παράταση, φαντάζει αρκετά δύσκολο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, και να μπορέσουν οι ομάδες να ολοκληρώσουν τις λίγκες τους, έχοντας στη συνέχεια πλέι άουτ και πλέι οφς (Α2) και μπαράζ κατάταξης (Β' Εθνική, Γ' Εθνική). Τα οικονομικά δεδομένα μόνο ανθηρά δεν είναι, με χορηγούς να κάνουν πίσω, αλλά και τους αθλητές να μένουν ξεκρέμαστοι, ειδικά μετά τον Απρίλιο, καθώς πολλές ομάδες προσανατολίζονται το να καταβάλουν και τον Μάρτη, και στη συνέχεια να θέσουν ένα τέλος στη σεζόν.

Τα «λιοντάρια» των Σερρών αποτελούν ένα σύλλογο που έρχεται, έχει έναν ισχυρό χορηγό (ΚΡΙ ΚΡΙ) και έχει βάλει πλάνο σε μερικά χρόνια να βρεθεί αρκετά ψηλότερα. Ωστόσο, και με τον άκομψο τρόπο του viber ενημέρωσε για το τέλος της συνεργασίας προπονητές και παίκτες, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με δυο ομάδες της Β' Εθνικής, με τον ισχυρό άνδρα της μίας να ενημερώνει αμέσως μετά τα πρώτα μέτρα, και στο γήπεδο, και τον δεύτερο να το πράττει σε ένα νοικοκυρεμένο σύνολο.

Όπως δείχνει η κατάσταση, τις επόμενες ημέρες αρκετές ομάδες θα μπούνε στις ίδιες σκέψεις και το πρόβλημα έγκειται σε αυτή την περίπτωση σε αυτές που θα αφήσουν υπόλοιπα, εκμεταλλευόμενες την κρίση. Το ορθό της υπόθεσης θα είναι όλες να περιμένουν τις επίσημες αποφάσεις, τόσο της πολιτείας, όσο και την Ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, και μετά να προβούν στο να βάλουν τέλος στη χρονιά, γνωρίζοντας ότι σε αυτές υπάρχουν και εργαζόμενοι, με κάποιους να βιοπορίζονται μέσω του αθλήματος.

Το τι θα γίνει τη νέα αγωνιστική σεζόν, και τι οικονομικά μεγέθη θα υπάρξουν, αποτελεί άλλη συζήτηση....



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ