16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στον Ιωνικό

Μετά τις δύο ήττες στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας για την 20η αγωνιστική της Basket League στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας με 110-65.

Οι «πράσινοι» δεν είχα στη σύνθεσή τους τον Νικ Καλάθη ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, αλλά ήταν σοβαροί στο πρώτο ημίχρονο κι έφτασαν σε άνετη νίκη, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 18-2 και 36 βαθμούς. Οι ηττημένοι έπεσαν στο 8-12 και με 28 βαθμούς έχουν ακόμα διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η πρώτη περίοδος ήταν και η καλύτερη για τους φιλοξενούμενους καθώς σημείωσαν 36 πόντους και ξέφυγαν με είκοσι (36-16). «Ζεστός» και στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σουτάρει καλά και ξέφυγε με 67-32 στο ημίχρονο. Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους οι οποίοι επικράτησαν με 26-17 και μείωσαν σε 58-85. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα και η κόρνα της λήξης βρήκε νικήτρια την ομάδα του Ρικ Πιτίνο με 110-65.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Και οι δώδεκα παίκτες που χρησιμοποίησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σκόραραν, με τον Ντεσόν Τόμας να σταματάει στους 14 πόντους και τα 7 ριμπάουντ, ενώ την καλύτερή του εμφάνιση με το «τριφύλλι» πραγματοποίησε ο Νίκος Περσίδης με 15 πόντους. Για τους ηττημένους ο Βίνσεντ Σίμπσον βρέθηκε σε εξαιρετικό απόγευμα και σημείωσε 22 πόντους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε μία αναμέτρηση με τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ