23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Παναθηναϊκός κούρασε και δεν βλέπεται

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να κάνει «μαρτύριο» για τους φίλους του κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, κάτι που ήταν μέχρι πρόσφατα προνόμιο άλλων.

Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» για δεύτερη σεζόν παρουσιάζονται «κομπάρσοι» στην EuroLeague δεν αποτελεί είδηση, καθώς δεν αποδείχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (11/11) στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια ο κόσμος των πρωταθλητών Ελλάδας βιώνει κάτι που το είχαν ζήσει στο παρελθόν οι οπαδοί όλων των υπόλοιπων αλλά όχι οι ίδιοι. Το «τριφύλλι» τείνει να εξελιχθεί -αν δεν έχει ήδη συμβεί- σε χαρά για κάθε πικραμένο.

Η εικόνα του είναι αποκρουστική. Μοιάζει πλησιάζοντας στα μέσα Νοεμβρίου να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Η ασχολίαστη τελευταία επίθεση μαρτυρά δυστυχώς πολλά. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η ατομική κριτική, ούτε και η κριτική στο κοουτσάρισμα του Δημήτρη Πρίφτη.

Είναι τέτοια η «κατηφόρα» που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός που άπαντες έχουν θολωμένο μυαλό και προσπαθούν να συνέλθουν δίχως επιτυχία, υποπίπτοντας σε ακόμα περισσότερα λάθη. Η ήττα είναι πάντα ήττα και δεν υπάρχει καμία «καλή ήττα». Όμως το άσχημο για την ελληνική ομάδα είναι ότι έχει κουράσει και πραγματικά δεν βλέπεται. Για παράδειγμα, επαναλαμβάνεται και είναι ανεπίτρεπτο για το κορυφαίο επίπεδο, τα λάθη να είναι περισσότερα από τις ασίστ.

Για τον μόνο που ήταν πραγματικά κρίμα το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν για τον συγκινητικό Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ έδειξε ότι μπορεί να είναι ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Το ζήτημα είναι η διάρκεια και θα πρέπει να δουλέψει το παιχνίδι του με πλάτη αν θέλει να αλλάξει επίπεδο και να μην... βλέπει κανέναν.

Όσο για τον Μάριο Χεζόνια, ο Κροάτης έκανε τα «τρελά» του αλλά έδειξε χαρακτήρα ακόμα και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο κόσμος τον είχε γιουχάρει για τα καλά αλλά ο ίδιος μίλησε με καλά λόγια, έχοντας βέβαια και την «ασφάλεια» του θετικού αποτελέσματος.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την αποκαρδιωτική ΑΕΚ το Σάββατο (13/11) και στη συνέχεια τη «διαβολοβδομάδα» που περιλαμβάνει δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τη Ζαλγκίρις και την Μπάγερν Μονάχου.

Στο Κάουνας θα πρέπει να επιδείξει χαρακτήρα το «τριφύλλι» διότι οι γηπεδούχοι αποτελούν με διαφορά τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης και δεν έχουν καν νικήσει έστω μία φορά έως τώρα. Βέβαια θεωρούνται φαβορί για να το κάνουν κόντρα στο «φάντασμα» με τις πράσινες φανέλες. 

Καταλήγοντας, η είδηση που βγήκε μετά το χθεσινό παιχνίδι ήταν ότι δεν θα γίνουν αλλαγές. Αυτό ειπώθηκε διά στόματος Δημήτρη Πρίφτη και σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πορευτούν με το υπάρχον ρόστερ. Με τα καλά του και τα στραβά του, θα πρέπει τουλάχιστον να παρουσιάσει κάποια στοιχειώδη βελτίωση. Μέχρι τώρα αυτό δεν έχει συμβεί αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία κι άπαντες είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν όσο πιο πολύ μπορούν για να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ