21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Ουέστμπρουκ παίζει μπάσκετ για τον αδικοχαμένο του «αδελφό» (vids)

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ γράφει ιστορία στα παρκέ του ΝΒΑ, αλλά ό,τι κι αν κάνει έχει πάντοτε στην καρδιά του τον καλύτερό του φίλο, ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή.

Τα 146 triple double στην καριέρα του δεν είναι απλώς πολλά. Είναι πάρα πάρα πολλά. Για την ακρίβεια, τον φέρνουν στην δεύτερη θέση όλων των εποχών πίσω μόνο από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον ο οποίος τελείωσε την καριέρα του 181, αριθμό που λογικά θα ξεπεράσει ο 32χρονος σούπερ σταρ.

Ο μεγάλος στόχος του Ουέστμπρουκ δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Γι' αυτό άφησε τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για τους Χιούστον Ρόκετς και γι' αυτό έσμιξε ξανά με τον Τζέιμς Χάρντεν. Έστω κι αν δεν θα τα καταφέρει φέτος, είναι διατεθειμένος να παλέψει μέχρι να αποσυρθεί, καθώς ο σκοπός του είναι ιερός...

Τι κρύβεται όμως πίσω απ' όλα αυτά; Ο Κέλσι Μπαρς ΙΙΙ.

Ο «αδερφός» που έχασε κι αποφάσισε να του αφιερώσει την καριέρα του

Το συγκεκριμένο όνομα είναι πιθανό να μην σας λέει πολλά. Και όχι άδικα. Οι περισσότεροι πάντοτε στέκονται στις επιδόσεις ενός αθλητή στο παρκέ, αλλά λίγοι ασχολούνται με το backround. Κι αυτό πολλές φορές αποδεικνύει πράγματα για τον χαρακτήρα κάποιου.

Ο μικρός Κέβιν Ντουράντ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια κι από τα παιδικά του χρόνια είχε δείξει ότι του αρέσει πάρα πολύ η καλαθοσφαίριση. Μεγαλώνοντας στην περιοχή Χόθορν είχε αποκτήσει έναν παιδικό φίλο. Και λένε -όχι άδικα- πως οι παιδικές φιλίες είναι παντοτινές και κρατάνε για ολόκληρη τη ζωή. Μόνο που η ζωή του Κέλσι Μπαρς ΙΙΙ αποδείχτηκε «μικρή».

Τα δύο παιδιά μοιράζονταν μία μπάλα μπάσκετ, ένα γήπεδο, αλλά και τα ίδια όνειρα. Τα χρόνια περνούσαν κι αμφότεροι ήλπιζαν ότι θα παίξουν μία μέρα -παρέα- μπάσκετ στο κολέγιο του Λος Άντζελες, το UCLA και στη συνέχεια θα κάνουν τη δική τους καριέρα στο ΝΒΑ. Μόνο για τον έναν από τους δύο όμως ήταν γραφτό να συμβεί αυτό. 

Ένα απόγευμα σαν όλα τ' άλλα, τον Μάιο του 2004, σε ηλικία 16 ετών και κατά τη διάρκεια ενός μονού, ο Κέλσι Μπαρς έπεσε στο έδαφος. Όλοι όσοι ήταν κοντά έτρεξαν για να βοηθήσουν τον άτυχο νεαρό. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Η αιτία του θανάτου του ήταν η μεγαλοκαρδία κι έτσι ξαφνικά ο Ουέστμπρουκ έπρεπε να κάνει όνειρα μόνος του.

Όπως φαίνεται τα καταφέρνει και με το παραπάνω, έχοντας όμως στο μυαλό του πάντοτε τον πολυαγαπημένο φίλο του. Παράλληλα στο δεξί χέρι φοράει ένα μικρό βραχιόλι με τα αρχικά του Κέλσι Μπαρς ΙΙΙ...

Δείτε βίντεο για την ιστορία του Ουέστμπρουκ, αλλά και ορισμένα φετινά κατορθώματά του:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ