18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο Ντόντσιτς, ο Κώστας και οι άλλοι (pics, vids)

Χτες βράδυ ο Λούκα Ντόντσιτς έδωσε την τελευταία του «παράσταση» στα ευρωπαϊκά παρκέ. Φυσικά η εκπληκτική πορεία του 19χρονου Σλοβένου δε θα μπορούσε να κλείσει αλλιώς παρά με την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Παρόλο που ο Ντόντσιτς δεν ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας για τη χτεσινή νίκη της «Βασίλισσας», κατάφερε να «σφραγίσει» τον τίτλο με ένα εκπληκτικό buzzer beater τρίποντο, ένα déjà vu από το τρίποντο από την άλλη άκρη του γηπέδου με το οποίο "σκότωσε" την Μπαρτσελόνα στο "El Clasico" της Euroleague.

https://youtu.be/2fAsO0q7p2E

Οι διαρκείς διακρίσεις του νεαρού γκαρντ φαίνεται να έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του για το φετινό draft του ΝΒΑ. Ενώ μέχρι πρότινος τα mock draft έβλεπαν τον Ντόντσιτς στην τέταρτη θέση, το πιο πρόσφατο φέρνει τον Σλοβένο στην τρίτη θέση, δηλαδή στους Ατλάντα Χοκς. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως στους 60 επιλεγέντες, δε συμπεριλαμβάνεται ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Ιουνίου για να μάθουμε σε ποια ομάδα θα καταλήξει το «Wonderkid» του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Χθες βράδυ ωστόσο, ύστερα από το σφύριγμα της λήξης του τετάρτου τελικού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Λούκα Ντόντσις, ξέσπασε σε κλάματα, εμφανώς συγκινημένος τόσο για την κατάκτηση του τίτλου όσο και για το γεγονός πως μόλις είχε ολοκληρώσει το τελευταίο του παιχνίδι με τη «βασίλισσα». Παίχτες και τεχνικό επιτελείο έσπευσαν να αγκαλιάσουν και έμμεσα να αποχαιρετήσουν τον Λούκα Ντόντσις ο οποίος μάλιστα δεν παρευρέθηκε και σήμερα το μεσημέρι στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ρεάλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Δημαρχείο της Μαδρίτης, καθώς έπρεπε να βρεθεί άμεσα στη Νέα Υόρκη για τις υποχρεώσεις του draft.

Ο Λούκα Ντόντσις ήταν αδιαμφισβήτητα ένας παίχτης που σημάδεψε τη φετινή πολύ επιτυχημένη σεζόν της Ρεάλ Μαδρίτης με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αλλά και του ισπανικού πρωταθλήματος και όπως έχει δηλώσει ίδιος «Αυτό που θα μου λείψει πραγματικά είναι η Ρεάλ». Ο νεαρός Σλοβένος μετακόμισε στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ σε ηλικία μόλις 12 χρονών, και μέσα σε μόλις 7 χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν παίχτη που έχει γίνει το βασικό θέμα συζήτησης στην… άλλη μεριά του Ατλαντικού και όχι μόνο!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ