18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο Νοβίτσκι γίνεται Αμερικανός

Τις διαδικασίες για να γίνει Αμερικανός υπήκοος ξεκίνησε ο Ντιρκ Νοβίτσκι, αφού αν και βρίσκεται εδώ και είκοσι ένα χρόνια στις ΗΠΑ δεν έχει αποκτήσει αμερικανικό διαβατήριο.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος θα έχει σύντομα μέχρι και δρόμο στο όνομά του, αγωνιζόταν τόσα χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού χωρίς να έχει κάρτα εργασίας, ενώ η σύζυγός του Τζέσικα επίσης δεν είναι Αμερικανή, αλλά  Σουηδή. Τα τρία παιδιά τους γεννήθηκαν επί αμερικανικού εδάφους και κατέχουν την υπηκοότητα, όχι όμως και οι γονείς τους. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Dallas Morning News», ο Γερμανός ξεκίνησε πρόσφατα τη διαδικασία να βγάλει πράσινη κάρτα, ενώ για να γίνει Αμερικανός υπήκοος θα πρέπει να περάσουν περίπου πέντε χρόνια. «Ελπίζουμε όλο αυτό να ολοκληρωθεί σύντομα», αρκέστηκε να δηλώσει ο Ντιρκ Νοβίτσκι αναφορικά με την υπόθεση.

Όπως κι άλλοι ξένοι παίκτες, που έχουν γεννηθεί εκτός ΗΠΑ, έτσι και ο Ντιρκ Νοβίτσκι αγωνιζόταν από το 1998 μέχρι και φέτος στους Τεξανούς με ειδική άδεια παραμονής στη χώρα. Η θεώρηση P-1A του επέτρεπε μεν να βρίσκεται στη χώρα χωρίς κανένα πρόβλημα, μόνο όμως για το διάστημα που έπαιζε σε ομάδα. Με την ολοκλήρωση της καριέρας του έφθασε η ώρα να ξεκινήσει τη διαδικασία για να πάρει την υπηκοότητα, δεδομένου πως σκοπεύει να συνεχίσει να ζει στις ΗΠΑ, μαζί με την οικογένειά του.

Με την πράσινη κάρτα, που υπολογίζεται να αποκτήσει το πολύ σε έξι μήνες, θα μπορεί να μείνει στη χώρα, αλλά μέχρι να πάρει τη δεύτερη υπηκοότητα -μετά τη γερμανική, που ήδη έχει- δεν θα μπορεί να ψηφίσει ή να κατέχει αμερικανικό διαβατήριο. «Θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε πολύ τα καλοκαίρια, αλλά με το που θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά θα επιστρέψουμε, γιατί η μεγαλύτερη κόρη μου, η Μαλάικα, θα πρέπει να πάει στο σχολείο, συμπλήρωσε ο παλαίμαχος φόργουορντ. Η οικογένεια Νοβίτσκι έχει άλλους δύο γιους, μικρότερης ηλικίας, καθώς ο Μαξ γεννήθηκε το 2015 και ο Μόρις ένα χρόνο μετά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ