20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Νοβίτσκι έγινε δρόμος

Τον δικό του δρόμο στο Ντάλας έχει πλέον ο Ντιρκ Νοβίτσκι, καθώς συμφωνήθηκε κι επίσημα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μέρος της οδού Όλιβ να μετονομαστεί σε «Δρόμος Νοβίτσκι».

Ο 40χρονος φόργουορντ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχοντας παίξει στους Μάβερικς από το 1998 έως και το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων κι αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη στάση του δημοτικού συμβουλίου, που ενέκρινε αμέσως το κομμάτι του δρόμου ανάμεσα στην οδό Φιλντ και τη λεωφόρο Βίκτορι -περνάει μπροστά από το «American Airlines Center», έδρα των Τεξανών- να πάρει το όνομά του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σκοτ Γκριγκς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Άνταμ Μεντράνο και Ομάρ Ναβάρεζ ήταν εκείνοι έφεραν προ μηνός την πρόταση προς συζήτηση, καταθέτοντας σχετική επιστολή, και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν -όπως αναμενόταν- πριν από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. «Είμαι ενθουσιασμένος για τον Ντιρκ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των «Μάβς», Μαρκ Κιούμπαν, φανερά συγκινημένος που ο Γερμανός θα τιμηθεί και με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα στην πολύχρονη παρουσία του, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ εν έτει 2011.

Για να αλλάξει και επίσημα το όνομα, πάντως, απαιτούνται ακόμα δύο βήματα, που θεωρούνται όμως καθαρώς διαδικαστικά. Αφενός θα πρέπει να ψηφιστεί η αλλαγή και από την Επιτροπή Πολεοδομικού Σχεδίου, με τη συνεδρίασή της να είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσει και νέα ψηφοφορία από το δημοτικό συμβούλιο το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αμφότερες οι διαδικασίες θεωρούνται τυπικού χαρακτήρα και δεν πρόκειται να ανατρέψουν το αρχικό αποτέλεσμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ