13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Νέντοβιτς στα χνάρια Μποντίρογκα και Καλάθη (pic, vids)

Η σεζόν έκλεισε με άδοξο και απογοητευτικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα όμως μέσα από αυτήν ξεπήδησαν δύο σημαντικά επιτεύγματα με πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος, αν και έχασε εννιά από τα 34 παιχνίδια του Παναθηναϊκού, έφτασε σε επιδόσεις που ξεχωρίζουν μέσα από την ιστορική διαδρομή των «πράσινων» στην Ευρωλίγκα. Το ένα έχει να κάνει με τη συνολική επίδοση σκοραρίσματος και το άλλο με τον μέσο όρο εύστοχων τρίποντων.

 

 

Το δεδομένο πλεονέκτημα του format της σύγχρονης Ευρωλίγκας, χάθηκε για τον Νέντοβιτς που αγωνίστηκε στους 25 από τους 34 αγώνες του Παναθηναϊκού. Ήταν αρκετοί όμως για να κάνει κάτι που μόνο άλλοι δύο παίκτες των «πράσινων» έκαναν στο παρελθόν.

 


Ο «Νέντο» είχε 10 πόντους στη Μόσχα, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για την Ευρωλίγκα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και με αυτούς έφτασε τους 400. Είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν μόνο...

 


*Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα στην περίοδο 2001-02, έχοντας 441 πόντους σε 22 αγώνες.

 


*Ο Νικ Καλάθης στην περίοδο 2017-18, έχοντας 451 πόντους σε 31 αγώνες.

 


*Ο Νικ Καλάθης στην περίοδο 2018-19, έχοντας 403 πόντους σε 33 αγώνες.

 

 

Ιστορικό ρεκόρ με τρίποντα

 

 

Ο Νέντοβιτς δεν ήταν εύστοχος στον προχθεσινό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ από την περίμετρο. Είχε 2/7 τρίποντα και με αυτά έκλεισε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα μετρώντας 67/181. Με τα 67 εύστοχα σουτ του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ο Σέρβος βρήκε θέση στην πρώτη 20άδα του Παναθηναϊκού, στην οποία δεν υπάρχει άλλος παίκτης με μία μόνο σεζόν στα πράσινα! Όχι μόνο αυτό όμως.

 

 


Ο Σέρβος έκλεισε τη σεζόν έχοντας μέσο όρο 2,68 εύστοχων τριπόντων που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της φετινής διοργάνωσης αφού ο Σβεντ είχε 3,13 με τη Χίμκι έχοντας όμως και 2,15 περισσότερες προσπάθειες κατά μέσο όρο. Η επίδοση όμως του Νέντοβιτς ξεπερνάει τα όρια της περιόδου, αφού είναι ο μεγαλύτερος από παίκτη του Παναθηναϊκού στην ιστορία της Ευρωλίγκας! Είναι μόλις ο πέμπτος με 2+ εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα αλλά αυτός με τον μεγαλύτερο μέσο όρο...

 

 

 


Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ